Πέμπτη 17 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Το χρέος της γενιάς μας είναι στον αγώνα!

Μαχητική φοιτητική διαδήλωση χτες στην Αθήνα

«Σήμερα το μάθημα το δίνουμε στο δρόμο. Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο!».

Μαχητικό και δυναμικό «παρών» έδωσαν, χτες Τετάρτη, φοιτητές απ' όλες τις σχολές της Αθήνας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα 12 Φοιτητικών Συλλόγων και συγκεκριμένα των: ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, Τοπογράφων ΕΜΠ, Φυσικού, Γεωλογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τούρκικων Σπουδών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Νοσηλευτικής και Οικονομικού Νομικής ΕΚΠΑ, ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ.

Διαδήλωσαν μέχρι τη Βουλή, όπου έδωσαν στα κόμματα υπόμνημα με τα αιτήματά τους, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο Ασφαλιστικό και το Προσφυγικό, ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών τους.

Στη συγκέντρωση στα Προπύλαια μίλησε ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικού, ο οποίος επισήμανε: «Σήμερα, αλλά και το επόμενο διάστημα, κάθε φοιτητής που βλέπει τα όνειρά του να καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, που βλέπει την οικογένειά του δύσκολα να τα βγάζει πέρα, που δυσανασχετεί και λέει ότι "κάτι πρέπει να γίνει", πρέπει να πάρει τη θέση που του ταιριάζει στο δρόμο του αγώνα, ενάντια σε κεφάλαιο - κυβέρνηση - ΕΕ! Τώρα είναι που όλοι όσοι διστάζουν πρέπει να μπουν στον αγώνα, να κάνουν το βήμα! Και αυτό το λέμε γιατί τώρα είναι η στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα δυναμώσει την επίθεση στις σπουδές και το μέλλον μας, θα μας μπλέξει σε όλο και πιο επικίνδυνες εξελίξεις». Το σύνθημα που ακουγόταν ένα: «Τσακίζουν κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα. Χρέος της γενιάς μας είναι στον αγώνα».

«Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου, το μέλλον και τη μόρφωση που θα 'χει το παιδί σου», με αυτό το σύνθημα, οι φοιτητές, κατά τη διάρκεια της πορείας, έκαναν μια μικρή στάση στο υπουργείο Εργασίας, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι της «Softex» και άλλων κλάδων.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τη 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία, αν τολμήσει η κυβέρνηση και φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το Ασφαλιστικό. Ακόμα, δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, συγκεντρώνουν σε κάθε σχολή είδη πρώτης ανάγκης. Τη Δευτέρα 21 Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα ενάντια στο ρατσισμό, παίρνουν πρωτοβουλίες στις σχολές και θα επισκεφτούν οργανωμένα τα hot spots για να παραδώσουν την υλική βοήθεια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ