Τετάρτη 2 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ενίσχυση της ΔΕΣΚ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά αναδείχτηκε η παράταξη της ΔΕΣΚ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Συγκεκριμένα, στις εκλογές πήραν μέρος 188 αντιπρόσωποι (από 221 το 2013) και βρέθηκαν δύο λευκά ψηφοδέλτια.

Η ΔΕΣΚ πήρε 86 ψήφους και κατέλαβε 9 έδρες (45,74%), από 94 ψήφους και 8 έδρες το 2013. Η ΠΑΣΚΕ πήρε 27 ψήφους και 3 έδρες (από 45 και 4), η ΔΑΚΕ 13 και 1 (18 και 2). Η Ενωτική Ριζοσπαστική Συνεργασία πήρε 30 ψήφους και 3 έδρες, όπως και η Ταξική Εργατική Συσπείρωση. Οι δύο αυτές παρατάξεις κατέβηκαν το 2013 σε ενιαίο ψηφοδέλτιο (Αυτόνομη Παρέμβαση) και είχαν πάρει 58 ψήφους και 5 έδρες.

Η ΔΕΣΚ έδωσε με επιτυχία τη μάχη του 34ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, παρά την προσπάθεια όλων των άλλων δυνάμεων να αλλοιώσουν τον πραγματικό συσχετισμό δύναμης, επιστρατεύοντας γι' αυτό το σκοπό και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Θυμίζουμε ότι μόλις το περασμένο Σάββατο, το δικαστήριο ενέκρινε τελικά τη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες των αντιπροσώπων από δύο σωματεία που είχαν αποκλειστεί από το Σώμα του Συνεδρίου. Πρόκειται για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εργαζομένων Φύλαξης (ΠΑΣΕΦ) και την Πανελλήνια Ενωση Αρχιθαλαμηπόλων - Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού.

Η άνοδος των ταξικών δυνάμεων σε έδρες και ποσοστά, παρά τη γενικότερη πτώση του αριθμού των αντιπροσώπων, επαληθεύει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στις ταξικές δυνάμεις και ανεβάζει τον πήχη της ευθύνης για την οργάνωση της εργατικής τάξης στην περιοχή του Πειραιά και την ανασύνταξη του κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ