Τετάρτη 2 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Νέες πρωτοβουλίες καθ' οδόν προς τη 48ωρη απεργία

Καλούν σε ξεσηκωμό όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

Η διαμαρτυρία των λογιστών
Η διαμαρτυρία των λογιστών
Με κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες βρίσκονται καθημερινά στο δρόμο σωματεία εργαζομένων, ενώσεις συνταξιούχων και φορείς των αυτοαπασχολούμενων, προετοιμάζοντας τη 48ωρη γενική απεργία ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, μόλις αυτό κατατεθεί στη Βουλή. Το βράδυ της Δευτέρας, έγινε στη Λάρισα πικετοφορία ενάντια στο σχέδιο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου.

Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Χτες το μεσημέρι, εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνταξιούχοι του Δημοσίου, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΔΥ Αθήνας, έκαναν διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας ενάντια στο αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης. Με τα πανό και τα συνθήματά τους ξεκαθάρισαν πως θα κλιμακώσουν τον αγώνα για να μην περάσει ο νόμος - «λαιμητόμος».

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, Τ. Πετρόπουλο, καλώντας την κυβέρνηση και το υπουργείο να πάρουν πίσω το Ασφαλιστικό, να επιστραφούν τα αποθεματικά των Ταμείων και να μην περικοπεί το επίδομα ΒΑΕ για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ όπως προμηνύεται σε σχετικό άρθρο του νόμου για το μισθολόγιο. Ο αναπληρωτής υπουργός επέμεινε στον προκλητικό ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι πρόκειται για ένα «δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα», ενώ για τα ΒΑΕ ζήτησε χρόνο για ενημέρωση.

Επιτροπές Αγώνα Επιστημόνων

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ
Οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Επιστημόνων, Μηχανικών - Τεχνικών, Δικηγόρων, Υγειονομικών (γιατροί, φαρμακοποιοί και οδοντίατροι) και Οικονομολόγων οργανώνουν, σήμερα, στις 5 μ.μ., κινητοποίηση μπροστά στο υπουργείο Εργασίας.

Μισθωτοί - αυτοαπασχολούμενοι λογιστές

Την Παρασκευή που μας πέρασε, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι λογιστές, καθώς και σπουδαστές, μετά από κάλεσμα της Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής και της Επιτροπής Αγώνα Ελεύθερων Επαγγελματιών Λογιστών της ΠΑΣΕΒΕ, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό, Γ. Κατρούγκαλο, ο οποίος υπεραμύνθηκε του κυβερνητικού σχεδίου, επαναλαμβάνοντας τα περί «κοινωνικής δικαιοσύνης» και προανήγγειλε την κατάθεσή του στη Βουλή μέσα στο Μάρτη.

Την κινητοποίηση χαιρετίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συνεχίσουν, δίνοντας το «παρών» στη σημερινή συγκέντρωση των Επιτροπών Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Επιστημόνων, στις 5 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας, αλλά και προετοιμάζοντας τη 48ωρη γενική απεργία, με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης μέσα από τους ελιγμούς που επιχειρεί να κάνει, από κοινού με επιμελητήρια και επιστημονικούς φορείς, παζαρεύοντας επιμέρους τροποποιήσεις, να πέσει στο κενό. Οι δήθεν διορθωτικές προτάσεις που εξαγγέλλει έχουν να κάνουν με παζάρια για ψίχουλα», σημειώνει η Ομοσπονδία.

Σύλλογοι και Ενώσεις των ΕΒΕ

Σήμερα, Τετάρτη, Σωματεία και Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων θα κάνουν μαζικές παρεμβάσεις στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΕ. Ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών και Εμπόρων καλεί στις 8 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ (Ακαδημίας 22). Εμπορικοί Σύλλογοι και Ενώσεις ΕΒΕ της Νοτιοδυτικής Αθήνας (Περιστέρι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα) καλούν στις 8 π.μ. σε κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ στο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 310). Αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα γίνουν, επίσης στις 8 π.μ., στα γραφεία του ΟΑΕΕ σε Χαλάνδρι (Μεσογείων 332 και Λυκείου 2), Καλλιθέα (Αριστείδου 153), Ιλιον (Ιλίου 11 και Ψαρών), Νίκαια (Βοσπόρου 2 και Εφέσου) και Πειραιά (Γούναρη 4-6).

Αλλες δραστηριότητες
  • Σήμερα, Τετάρτη, τρία σωματεία της Μεσσηνίας (Οικοδόμων, Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα, Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ) καλούν σε σύσκεψη, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής. Χτες, οι διοικήσεις των σωματείων παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) αύριο Πέμπτη 3/3, στις 12.30 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας. Η παρέμβαση γίνεται ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, για να σταματήσουν να πληρώνουν οι ανάπηροι και όλος ο λαός για εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στις υπηρεσίες Υγείας, με βάση τις ανάγκες.
  • Τα Σωματεία των Οικοδόμων, των Μισθωτών Τεχνικών, των εργατών στην επεξεργασία - κατεργασία ξύλου Θεσσαλονίκης, οργανώνουν πλατιά σύσκεψη αύριο Πέμπτη 3/3, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Θα συζητηθούν οι εξελίξεις στον κλάδο των κατασκευών, η πείρα από την πανεργατική απεργία στις 4/2, η κλιμάκωση της δράσης και οι πρωτοβουλίες των σωματείων για τη 48ωρη απεργία.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) οργανώνουν την Παρασκευή 4/3, στις 11 π.μ., τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης «Γαλάτεια Καζαντζάκη» και Συνταξιούχων ΙΚΑ του νομού. «Πάρτε πίσω το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που θα προωθήσει συνολικές ανατροπές στην Υγεία, απαντάμε με 48ωρη απεργία την πρώτη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου», αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ