Σάββατο 27 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - ΤΕΙ
Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση παραμένουν

Την αντίδραση της Συνόδου Προέδρων των ΤΕΙ προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Παιδείας (24/2/2016) για την κατανομή 500 θέσεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού μεταξύ ΤΕΙ (135 θέσεις) και πανεπιστημίων (365 θέσεις). Η Σύνοδος των Προέδρων των ΤΕΙ κατηγορεί την κυβέρνηση για κατανομή των θέσεων «με μεροληπτικά και αδιαφανή κριτήρια», που οδηγεί τα ΤΕΙ σε περαιτέρω μαρασμό. Για τους παραπάνω λόγους, η Σύνοδος - κάπως καθυστερημένα... - διαπιστώνει ότι ο «εθνικός διάλογος είναι άκρως προσχηματικός και με προειλημμένες αποφάσεις» και αποσύρει τον εκπρόσωπό της απ' αυτόν.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή άλλες αντιδράσεις για την κατανομή των θέσεων σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας της Πελοποννήσου, απαντά ότι η κατανομή έγινε «με κριτήρια λειτουργίας των Ιδρυμάτων».

Οι αντιδράσεις, ανεξάρτητα από το ποιος παίρνει περισσότερες και ποιος λιγότερες θέσεις, αποδεικνύουν ότι έτσι κι αλλιώς μιλάμε για έναν περιορισμένο αριθμό προσωπικού «σταγόνα στον ωκεανό», μη ικανό να λύσει τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που έχουν δημιουργηθεί στα Ιδρύματα. Το υπουργείο, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, εξαγγέλλει άλλες 500 θέσεις για το ...φθινόπωρο, εξαγγελία όμως που και πάλι είναι πολύ πίσω από τις τεράστιες ανάγκες των Ιδρυμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ