Κυριακή 28 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Δ. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΣΤΟ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Πρωτάκουστο!

Μηδένισαν ομάδα Β' Τοπικής, ενώ κέρδισε με 6-2

Από το συνεργάτη της στήλης του «Ριζοσπάστη για το σκάκι,Δ.Ρουμελιώτη, που είναι και διαιτητής, πήραμε την παρακάτω επιστολή την οποία και δημοσιεύουμε.

«Πραγματικά πρωτάκουστο στα σκακιστικά χρονικά ο μηδενισμός του Ομίλου Σκακιού Πόρτο Ράφτη - Μαρκόπουλου από την Τ.Ε. Διαιτησίας, στον αγώνα του εντός έδρας με τον ΑΟ Νέου Ψυχικού στον 5ο γύρο.

Αφορμή; Ο χαρακτηρισμός μου ως «ανύπαρκτου διαιτητή» αν και είμαι και διαιτητής και προπονητής σκακιού. Μεταξύ άλλων, έγραφαν στο e-mail προς τον Ομιλο: «...Ο κ. Ρουμελιώτης, όπως μας ενημέρωσαν από την Κ.Ε.Δ., δεν υπήρξε ποτέ διαιτητής...».

Να σημειώσουμε εδώ ότι στο 2ο γύρο στη συνάντηση ΟΣ Πόρτο Ράφτη/Μαρκόπουλου - ΣΟ Υδρας 6,5-1,5 ήμουν διαιτητής και ο διευθυντής αγώνων της ΕΣΣΝΑ, κ. Κ. Σκαπέρδας, μετά από τηλεφωνική συνομιλία μαζί του αποδέχθηκε τη διαιτησία και μπήκα στην επόμενη κλήρωση! Επίσης, συμπλήρωσα την ειδική φόρμα ενεργού Διαιτητή προς την Κ.Ε.Δ. για το 2016 και δεν έλαβα αρνητική απάντηση..! Ακόμα, να σημειώσω ότι τις διαιτησίες εντός έδρας τις κάνω δωρεάν, ενώ αν στείλει διαιτητή η ΤΕΔ ΕΣΣΝΑ στο Πόρτο Ράφτη, πρέπει να πληρωθεί από τον ΟΣΠΟΡΜΑΡΚ... Και αυτό τους πειράζει, γιατί κάνω δωρεάν μαθήματα σκακιού στο σχολείο και στο δήμο του Πόρτο Ράφτη. Δεν βλέπουν την προσπάθειά μου για την ανάπτυξη του αθλήματος, για την ωφελιμότητα και τη χρησιμότητα του σκακιού στη νεολαία και όχι μόνο... Γνωστή η τακτική τους και στο χώρο του σκακιού συνολικά, αλλά και για τον συγκεκριμένο σκακιστή (Α.Μ. της ΕΣΟ 379) που επί (32) τριάντα δύο συναπτά έτη προβάλλω το πνευματικό άθλημα στον «Ριζοσπάστη»!

Και αναρωτιέται κανείς: Πώς γίνεται σε ένα πνευματικό άθλημα (εκτός όλων των άλλων αθλητικών ομοσπονδιών) να υπάρχουν ανεγκέφαλοι και να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα που είναι: α) Ως διαιτητής, με σεμινάρια από τον Μάνο Γεωργουλάκη το 1970 ονομάζομαι Ομοσπονδιακός Διαιτητής, με διαιτησίες σε όλη την Ελλάδα Α' - Β' - Γ' Εθνικές Κατηγορίες και άλλα Διασυλλογικά, Σχολικά, Πανελλήνια, Διεθνή Τουρνουά, Πανελλήνια Νέων, Γυναικών, εκατοντάδες ώρες διαιτησίας μέχρι και το 2013. Πρωταθλήματα τραπεζών, οργανισμών και βέβαια διαιτητής και στις δύο Παγκόσμιες Ολυμπιάδες στη Θεσσαλονίκη το 1984 και το 1988!

β) Ως προπονητής με σεμινάρια από τον Γιουγκοσλάβο GM Τριφούνοβιτς (1972) και από τον Βούλγαρο ΙΜ Δρ Μίνεβ επί τρεις μήνες (1979) τρεις φορές τη εβδομάδα επί τρεις ώρες! Το δίπλωμα προπονητή από την ΓΓΑ για όσους το παρακολούθησαν δεν το έδωσαν ποτέ..!

Το ίδιο έκανε αργότερα (2002) και η σημερινή διοίκηση της ΕΣΟ επισυνάπτοντας τα ανωτέρω σεμινάρια, δεκάδες σχολεία και σκ. συλλόγους, οργανισμούς (ΟΤΕ, ΚΕΦΟ Ν. Σμύρνης, Λεόντειο, Αιγυπτιώτες κ.λπ.) με ονόματα σκακιστών και μαθητών που προπονούσα. Συν το παράβολο των 50 ευρώ που κατέβαλλα και πάλι χωρίς δίπλωμα προπονητού.Ευτυχώς, όμως, μου είχε παραχωρήσει η ΕΣΟ μια επιστολή (14.11.1995), που με αναγνώριζε ως διαιτητή, προπονητή και πρώην μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΟ 1992 - 1994..!

Κάθε στοιχείο της επιστολής του συνεργάτη της στήλης είναι στη διάθεση όποιου το ζητήσει από τον ίδιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ