Τρίτη 23 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να εισπράττει φόρους η ΚΕΔΕ πρότεινε ο Κ. Μητσοτάκης

Αντί κρατικής χρηματοδότησης, τα ταμεία των δήμων να γεμίσουν από το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, πρότεινε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας. Παράλληλα, πρότεινε τη μεταφορά στους δήμους του κόστους της αποκαλούμενης κοινωνικής πολιτικής, με ταυτόχρονη εφαρμογή ενός αναδιανεμητικού μηχανισμού ενίσχυσης των πιο αδύναμων ΟΤΑ.

Επίσης, η ΝΔ προτείνει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα να επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των δήμων και συνεπώς από το κράτος να φορτωθεί στους εργαζόμενους, με την ανακοίνωση να αναφέρει «οι προτάσεις της ΝΔ περιλαμβάνουν την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, κυρίως μέσω της παροχής ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος από τους δήμους, αλλά και την αποκέντρωση πόρων, αρμοδιοτήτων και εργαλείων για το σχεδιασμό και την εφαρμογή τοπικών σχεδίων ανάπτυξης».

Ωστόσο, ο Κ. Μητσοτάκης έθεσε ως προτεραιότητα την αξιολόγηση των δομών, του προσωπικού και των παρεχόμενων υπηρεσιών των δήμων από τους πολίτες, τονίζοντας πως «το ζήτημα της αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού είναι πρώτης προτεραιότητας» με ποσόστωση στην κλίμακα αξιολόγησης, αφού «μόνο η ποσόστωση έβαλε την σύγκριση» και «διαφορετικά πάλι θα καταλήξουμε όλοι να παίρνουνε άριστα».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org