Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Καλεί σε μαζική διαμαρτυρία ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Την Πέμπτη 25/2, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Από κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβρη στο πλαίσιο της 6ης Τριμερούς Συνάντησης των Κινημάτων Ειρήνης Ελλάδας - Τουρκίας - Κύπρου
Από κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβρη στο πλαίσιο της 6ης Τριμερούς Συνάντησης των Κινημάτων Ειρήνης Ελλάδας - Τουρκίας - Κύπρου
Μαζική διαμαρτυρία στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ, την Πέμπτη 25/2, στις 6 μ.μ., ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, απαιτώντας να μην υπάρξει καμία συμμετοχή της Ελλάδας και να κλείσουν τώρα οι ευρωατλαντικές βάσεις.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί με ανακοίνωσή της τις Επιτροπές Ειρήνης, τους φορείς του λαϊκού κινήματος, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες να δώσουν το αγωνιστικό τους «παρών», καταδικάζοντας αποφασιστικά την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Τους καλεί με τη συμμετοχή τους: «Να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία.

Να καταγγείλουμε την αποκαλούμενη "πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ακολουθώντας την επικίνδυνη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, βάζει σε μεγάλο κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες».

Δυναμώνουμε την πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων!

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΕΔΥΕ επισημαίνει επίσης τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για το γεγονός ότι πρότεινε από κοινού με την Τουρκία και τη Γερμανία την αποστολή ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αιγαίο στο όνομα της φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων απέναντι στους πρόσφυγες.

Οπως υπογραμμίζει, «το ΝΑΤΟ είναι μακελάρης των λαών, είναι δολοφονικός πολεμικός μηχανισμός, δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του και στηρίζει ανοιχτά - όπως και η Ευρωπαϊκή Ενωση - τις τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ υποστηρίζουν τις "γκρίζες ζώνες", με τις οποίες η Τουρκία εγείρει αξιώσεις σε βάρος της χώρας μας».

Ακόμα, η ΕΕΔΥΕ σημειώνει πως «η επίκληση του προσφυγικού προβλήματος - που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές προκαλούν - γίνεται μοχλός για την προώθηση των επιδιώξεων για συγκυριαρχία και συνδιαχείριση του Αιγαίου κάτω από την "ομπρέλα" των ΕυρωΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών. Η συγκέντρωση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή συνδέεται με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και νέα επέμβαση στη Λιβύη».

Και καταλήγει: «Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο! Δυναμώνουμε την πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων!».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org