Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Επείγονται να αξιολογηθεί το αντιλαϊκό τους έργο

Στο φόντο των αντιλαϊκών παζαριών με τους «εταίρους», επανέρχονται και σενάρια κυβερνητικού ανασχηματισμού, ως μια επιλογή «εκτόνωσης» της συσσωρευμένης λαϊκής αγανάκτησης

Eurokinissi

Στο φόντο των αντιλαϊκών παζαριών με τους «εταίρους», επανέρχονται και σενάρια κυβερνητικού ανασχηματισμού, ως μια επιλογή «εκτόνωσης» της συσσωρευμένης λαϊκής αγανάκτησης
Μετά τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Π. Σγουρίδη, η παραίτηση του οποίου φαίνεται πως θα γίνει δεκτή απ' τον πρωθυπουργό μόλις επιστρέψει απ' τις Βρυξέλλες, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ζήτημα και με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, καθώς εισέπραξε την αποδοκιμασία του Μεγάρου Μαξίμου για την απόφασή του να απομακρύνει τον Μ. Σφακιανάκη απ' την ηγεσία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ανακλήθηκε λίγο μετά τη γνωστοποίησή της. Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, επανέρχονται και σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης, που ούτως ή άλλως φαίνεται να εξετάζονται σοβαρά απ' το επιτελείο του Αλ. Τσίπρα, ως επιλογή εκτόνωσης της συσσωρευμένης λαϊκής αγανάκτησης.

Ο πρωθυπουργός, στις Βρυξέλλες, πέραν του Προσφυγικού που πέρασε σε δεύτερο πλάνο, μετά την ακύρωση της συμμετοχής του Τούρκου πρωθυπουργού στις προγραμματισμένες συναντήσεις, θέτει το ζήτημα της ολοκλήρωσης της πρώτης «αξιολόγησης», το οποίο «καίει» την κυβέρνηση.

«Θα υπάρξει συζήτηση και για τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν την ολοκλήρωση της συμφωνίας και την αξιολόγηση έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην προσπάθεια για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε, χτες, στον «ΣΚΑΪ» ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας.

Μάλιστα, επιμένοντας να διαχωρίζει τους «θεσμούς» σε καλούς και κακούς, υπέδειξε σε ΕΕ και ΔΝΤ να σταματήσουν το παιχνίδι και «να αποφασίσουν αν υπάρχει δυνατότητα να προχωρήσουν τα πράγματα ή θα συνεχίσουν μέσα από την αντιπαράθεσή τους να δημιουργούν προβλήματα στην ελληνική οικονομία». Η αντιπαράθεση στην οποία αναφέρεται, βέβαια, δεν αφορά στα δικαιώματα του λαού, όπως σκόπιμα ισχυρίζονται οι της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που ξετυλίγονται με μόνιμα χαμένους τους λαούς.

Ο Π. Ρήγας αφού δήλωσε ότι «πρέπει να κλείσουν τα εσωτερικά μέτωπα, όπως το θέμα των αγροτών», υποστήριξε ότι «υπάρχουν τα περιθώρια ώστε να γίνει συζήτηση και να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα προς όφελος της παραγωγικής αγροτικής ανασυγκρότησης», στην οποία προφανώς δε «χωράνε» οι μικρομεσαίοι αγρότες. Αναπαρήγαγε, εξάλλου, τις συκοφαντίες περί «ακραίων στοιχείων», που «θα απομονωθούν γιατί δεν βοηθάνε την πραγματική επίλυση των προβλημάτων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στροφή στη σκανδαλολογία ενόσω κλιμακώνει την αντιλαϊκή πολιτική(2017-11-08 00:00:00.0)
Φετίχ(2017-02-21 00:00:00.0)
Ούτε εφησυχασμός, ούτε αναμονή(2016-09-23 00:00:00.0)
Θριαμβολογούν για «επιτυχίες» που πληρώνει πανάκριβα ο λαός(2016-04-20 00:00:00.0)
Κάτω απ' το «χαλί» της προπαγάνδας σωρεύονται τα αντιλαϊκά μέτρα(2016-04-17 00:00:00.0)
Ξεκινά ο νέος κύκλος «αξιολόγησης» της αντιλαϊκής πολιτικής(2015-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ