Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Καθαρά και ξάστερα

Τρεις μέρες μετά τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στην «Αυγή», στην οποία ο πρωθυπουργός στοχοποιούσε ουσιαστικά τις ταξικές δυνάμεις στο κίνημα, κατηγορώντας «κάποιους» ότι «χειραγωγούν» τις κινητοποιήσεις σε «γραμμή αδιαλλαξίας», ήρθε χτες ο Ν. Χατζηνικολάου, μιλώντας στον «Real FM», να αναπαραγάγει την εν λόγω θεωρία, μιλώντας για «αδιαλλαξία» του ΚΚΕ που εξυπηρετεί τις «πολιτικές του επιδιώξεις».

Συγκεκριμένα, αφού πρώτα αναπαρήγαγε τη... γραμμή Μάρδα, τη γνωστή λογική, δηλαδή, του «κοινωνικού αυτοματισμού», ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις «επιβαρύνουν πάρα πολύ την οικονομία» και αφού η «ευθύνη» που καταλόγισε στην κυβέρνηση ήταν ότι... «πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα στο διάλογό της με τους αγρότες», πέρασε και στο «ψητό»:

«Βεβαίως», είπε, «υπάρχουν ευθύνες και απ' την άλλη πλευρά, για παράδειγμα είναι φανερό ότι το ΚΚΕ, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, στα μπλόκα που εκείνο ελέγχει, έχει δώσει έναν τόνο αδιαλλαξίας, που δεν είναι χρήσιμος ούτε για τη χώρα ούτε για την υπόθεση των αγροτών (...) Δεν μπορεί να λέει ο πρωθυπουργός "ελάτε για συζήτηση" και να μην προσέρχονται οι κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν στο Ασφαλιστικό (...) Ο μη διάλογος είναι αδιέξοδο εκ των προτέρων. Δεν καταλαβαίνω ποιον εξυπηρετεί, αν εξαιρέσω βέβαια το ΚΚΕ και τις πολιτικές του επιδιώξεις».

Να ενημερώσουμε τον κ. Χατζηνικολάου ότι οι αγρότες που κινητοποιούνται έχουν τις δικές τους συλλογικές διαδικασίες, τις συσκέψεις και τις συνελεύσεις τους, εκεί αποφασίζουν τις μορφές και τους στόχους της πάλης τους, τη στάση τους απέναντι στους διάφορους κυβερνητικούς ελιγμούς. Μέσα εκεί - και όχι από τα κανάλια και τα ραδιόφωνα - κρίνεται και εκτιμάται από τους ίδιους τους αγρότες η δράση των κομμουνιστών και η συμβολή τους στην ανάπτυξη των αγώνων. Σημειώνουμε, επίσης, ότι στα μπλόκα των μεσαίων αγροτών συμμετέχουν χιλιάδες αγρότες που έχουν ψηφίσει όλα τα πολιτικά κόμματα.

Να υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός δε λέει «ελάτε για συζήτηση»: Η κυβέρνησή του όχι μόνο δεν απαντά στα πολύ συγκεκριμένα αιτήματα που έχει προτάξει η αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά, αλλά λέει ότι θα υλοποιήσει κατά γράμμα το μνημόνιο που υπέγραψε, στο οποίο και περιγράφονται χαρτί και καλαμάρι τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που βγάζουν τους αγρότες στο δρόμο. Πάνω σε αυτήν τη βάση καλεί σε ένα «διάλογο» - απάτη, λανσάροντας μάλιστα ως «βελτιώσεις» μέτρα που θα επιταχύνουν ακόμα παραπέρα το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Οσο για τις... «πολιτικές επιδιώξεις», που «ανακαλύπτει» ο κ. Χατζηνικολάου, το ίδιο το ΚΚΕ δηλώνει καθαρά και ξάστερα ότι το σχέδιο - λαιμητόμος της κυβέρνησης δεν παίρνει από «διορθώσεις», ότι η μόνη λύση για το λαό είναι να αποσυρθεί οριστικά και τελεσίδικα και σε αυτήν την κατεύθυνση δίνει και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις!


Γ. Ε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ