Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Πρόγραμμα κατά κλάδο για την κλιμάκωση του αγώνα

Συνεχίζονται οι συσκέψεις για την αποτίμηση της γενικής απεργίας και τη συζήτηση για τα επόμενα βήματα

Από τη σύσκεψη στην Πάτρα
Από τη σύσκεψη στην Πάτρα
Συνεχίζεται σε όλη τη χώρα η οργανωμένη συζήτηση για την πείρα από τη γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη και την ανάγκη να δοθεί συνέχει με 48ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία, αν η κυβέρνηση τολμήσει και φέρει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, παρά τη γενικευμένη κατακραυγή.

Ταυτόχρονα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καθορίζουν πρόγραμμα δράσης και προετοιμασίας για νέα απεργία. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής απευθύνει κάλεσμα στα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων και στους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα μέσα από μαζικές διαδικασίες, να αναλάβουν πρωτοβουλίες κλιμάκωσης, ώστε το αντιασφαλιστικό έκτρωμα να μη φτάσει στη Βουλή.

Στην κατεύθυνση αυτή, έχει αποφασίσει το εξής πρόγραμμα δράσης: Την επόμενη βδομάδα (Τετάρτη 24 Φλεβάρη, Πέμπτη και Παρασκευή) τα σωματεία των δήμων θα προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις. Την Τετάρτη, 24 Φλεβάρη, καλεί σε σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων και εργαζομένων στα γραφεία του Συνδικάτου για το Ασφαλιστικό και ιδιαίτερα για τα ΒΑΕ.

Την Πέμπτη, 25 Φλεβάρη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές, που, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Την Τρίτη, 1 Μάρτη, σχεδιάζει παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Εργασίας στις 2 μ.μ., με αιχμή το Ασφαλιστικό και τα ΒΑΕ.

Την Τρίτη έγινε στην Πάτρα μαζική σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων, συνδικαλιστών και εργαζομένων, με πρωτοβουλία πέντε κλαδικών σωματείων της περιοχής που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Ανάλογη δουλειά οργανώνει και η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 22/2 στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικό Κέντρου Βόλου.

Επίσης, σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Αντωνίου το Σάββατο 20/2, στις 11 π.μ. και πορεία στο Δημαρχείο καλεί η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, καλώντας το λαό της πόλης να απαιτήσει να μη φτάσει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Τέλος, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και Δημοσίου Αλεξανδρούπολης οργανώνουν σύσκεψη για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και τις συντάξεις, την Παρασκευή 19/2, στις 11 το πρωί, στο Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης. Θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Μανώλης Ραλλάκης και ο Ειδικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Χρήστος Κολοβός.

Κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ

Κάλεσμα σε αυτοαπασχολούμενους, εμπόρους, βιοτέχνες, επαγγελματίες, αυτοκινητιστές και συνταξιούχους να προετοιμάσουν τη συμμετοχή τους στη νέα 48ωρη απεργία που αποφασίζουν εργατικά σωματεία για την περίπτωση που η κυβέρνηση τολμήσει και φέρει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, παρά τη λαϊκή κατακραυγή, απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ.

«Είμαστε σε ετοιμότητα. Δουλεύουμε μαχητικά από τώρα για την προετοιμασία της απεργίας. Παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής σε όλα τα ΔΣ, πραγματοποιούμε συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις, ενημερώνουμε κάθε συνάδελφο σε κάθε κλάδο και γειτονιά», αναφέρει η ΠΑΣΕΒΕ και προσθέτει:

«Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ ήδη καλλιεργούν το έδαφος για συμβιβασμό και διάλογο με τη κυβέρνηση για να εξασφαλίσουν ανταλλάγματα για λίγους μεσαίους επιχειρηματίες. Κάνουν πλάτες στην κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο, όταν υιοθετούν τα επιχειρήματα περί μη βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού λόγω των οικονομικών δεδομένων της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ