Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
500 δολάρια για μεταφορά δολοφονημένου από την αστυνομία εφήβου!

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Θα μπορούσε να ήταν κακόγουστη φάρσα, όμως είναι πραγματικότητα. Οι δικαστικές αρχές κομητείας στο Κλίβελαντ του Οχάιο έστειλαν χτες με δικαστικό κλητήρα λογαριασμό ύψους 500 δολαρίων στην οικογένεια του 12χρονου Αφροαμερικανού Ταμίρ Ράις, ο οποίος σκοτώθηκε το Νοέμβρη του 2014 από τις σφαίρες λευκού αστυνομικού. Ο λογαριασμός των 500 δολαρίων, που θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 11 Μάρτη, αφορά το... κόμιστρο για τη μεταφορά της άψυχης σορού του άτυχου εφήβου από ασθενοφόρο!

Το ίδιο 24ωρο, το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης υπέβαλε μήνυση στις δημοτικές αρχές του Φέργκιουσον στο Μισούρι, επειδή αθέτησαν τη συμφωνία για αναδιάρθρωση του αστυνομικού τμήματος της πόλης, σε βάρος του οποίου υπήρξε σωρεία καταγγελιών για ρατσιστική και βίαιη συμπεριφορά σε βάρος της τοπικής κοινότητας Αφροαμερικανών.

Στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, ας μην ξεχνάμε πως ξέσπασαν τον Αύγουστο του 2014 οι πιο μεγάλες διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του άοπλου Αφροαμερικανού 18χρονου Μάικλ Μπράουν από λευκούς αστυνομικούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ