Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Επιμένει στα περί «ανικανότητας» της κυβέρνησης

Για «ανικανότητα» να διαχειριστεί φλέγοντα ζητήματα της αστικής διακυβέρνησης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας χτες στο «MEGA», είπε: «Αυτό που κάνει σήμερα η κυβέρνηση με το Ασφαλιστικό και αυτό που θα αναγκαστεί να κάνει, έχει να κάνει με την ανικανότητά της. Δεν έχει να κάνει με το μνημόνιο. Το πρόβλημα της χώρας σήμερα είναι οι αποεπενδύσεις. Είναι ότι δεν "μπαίνει" ούτε ένα καινούριο ευρώ στην αγορά».

Με την ίδια πρεμούρα να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας στο κεφάλαιο, υποστήριξε: «Οι επενδυτές έρχονται με ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Οσο η υπόθεση του αεροδρομίου, η υπόθεση του ΟΛΠ και όλες οι άλλες υποθέσεις λαμβάνονται ως αποφάσεις στα χαρτιά, αλλά δεν υλοποιούνται από την κυβέρνηση, θα συνεχίζουμε να έχουμε μια στάσιμη οικονομία».

Στο ίδιο πλαίσιο άσκησης κριτικής περί ανικανότητας, σημείωσε: «Η κυβέρνηση έπρεπε να είχε προλάβει τις κινητοποιήσεις (...) Οταν έχεις αποφασίσει να προωθήσεις αλλαγές στο Ασφαλιστικό των αγροτών, στέλνεις τους ανθρώπους σου να μιλήσουν μαζί τους και να μάθεις τις απόψεις τους. Δεν περιμένεις πρώτα να βγουν στο δρόμο και ύστερα να τους προσκαλέσεις σε διάλογο».

Ωστόσο, έσπευσε και αυτός... να «μαζέψει» τους αγρότες, σημειώνοντας ότι «σε πολλά έχουν δίκιο. Ομως, η σύγκρουση με τέτοιους όρους δεν οδηγεί πουθενά και η λογική "κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα για να μιλήσουμε με την κυβέρνηση" δε λύνει τα προβλήματα. Πρέπει να γίνει ένας διάλογος».

Σε ό,τι αφορά δε τη διαχείριση του Προσφυγικού, χρέωσε ουσιαστικά στην κυβέρνηση απώλεια θέσεων για το εγχώριο κεφάλαιο: «Η ανικανότητα της κυβέρνησης και η καθυστέρηση στις κινήσεις της αναβάθμισε το ρόλο της Τουρκίας και το ρόλο των Σκοπίων» στην ΕΕ.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ήταν κατηγορηματικός: «Εκλογές δεν πρέπει να γίνουν (...) Θα είναι η τελευταία πράξη του δράματος. Πρέπει αυτή η κυβέρνηση να τα βγάλει πέρα μόνη της».

Αναφερόμενος στην πιθανότητα ενός κυβερνητικού αδιεξόδου, είπε: «Η λύση είναι να ζητήσουμε από αυτή τη Βουλή να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση (...) Οχι όμως μια οικουμενική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση - "σούπα", όπου θα μπούνε όλοι (...) Να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση με 10 προτεραιότητες και μετά βλέπουμε ποιοι στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση και πώς προχωράμε».

Για δε το ρόλο του κόμματός του, τόνισε: «Εμείς θα επιμείνουμε μεταρρυθμιστικά και προοδευτικά. Είμαστε υποχρεωμένοι να λέμε την αλήθεια μας, όσο και αν μας έχει στοιχίσει αυτό και στα εκλογικά ποσοστά μας (...) Είμαστε προοδευτικοί μεταρρυθμιστές, Κεντρώοι (...) Εμείς λέμε: Σύγκρουση με το βαθύ κομματικό κράτος. Το λέει η ΝΔ; Είδα ότι ο κ. Μητσοτάκης μετά την εκλογή του δειλιάζει να το πει. Διάβασα σε μια συνέντευξη να μιλά για αξιολόγηση στο Δημόσιο, αλλά λέγοντας ότι δε θα φύγει κόσμος. Εμείς λέμε ότι μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης πρέπει να φύγει κόσμος από το Δημόσιο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πιο αποφασισμένος για Ελλάδα «φιλική στις επενδύσεις»(2017-03-11 00:00:00.0)
«Λαγός» για μνημόνιο, ιδιωτικοποιήσεις, κυβερνήσεις συνεργασίας(2015-09-04 00:00:00.0)
Ψηφίζει «συμφωνία», παίζει «κέντρο», θέλει «μεταρρυθμίσεις»(2015-08-11 00:00:00.0)
Στηρίζει Τσίπρα για συμφωνία και νέα αντιλαϊκά μέτρα(2015-05-22 00:00:00.0)
Προς αναζήτηση νέας κυβέρνησης(1998-10-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ