Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Θέλει σταθερές συνθήκες εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο με αντικείμενο, επισήμως, το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης για το αμέσως επόμενο διάστημα. Αναμένεται πάντως να απασχολήσουν τη συνεδρίαση οι «καυτές» εξελίξεις των τελευταίων ημερών («αξιολόγηση», Ασφαλιστικό, Προσφυγικό κ.ο.κ.), όπως προέκυψε κι απ' τα λεγόμενα της Ολγας Γεροβασίλη, χτες, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών (βλ. περισσότερα στα σχετικά ρεπορτάζ του σημερινού «Ριζοσπάστη»).

Κατά τ' άλλα, κληθείσα να σχολιάσει την εκλογολογία, η κυβερνητική εκπρόσωπος προσποιήθηκε άγνοια για το από πού απορρέουν τα σχετικά σενάρια, όταν κυβερνητικοί παράγοντες τα συντηρούν με τις δηλώσεις τους. «Θα το πω άλλη μία φορά», σημείωσε, «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να πάμε σε εκλογές. Και όπως σας είπα και την προηγούμενη φορά στη συζήτηση που είχαμε εδώ, δεν είναι ζήτημα αν απειλείται ή θα μπορούσε να απειληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ (...) Απειλείται η χώρα. Δεν μπορούμε να πάμε πάλι σε εκλογές για όλους τους λόγους σταθεροποίησης της οικονομίας και της κοινωνικής ζωής. Επομένως, αυτά τα σενάρια καλό είναι να σταματήσουν (...) Σας θυμίζω ότι, και με τη συζήτηση που έγινε και χθες και με τις αναταράξεις στο Χρηματιστήριο, το να βγαίνει μήνυμα που δεν το δίνει η κυβέρνηση, πως υπάρχει κλίμα πολιτικής αστάθειας σε όσους προσπαθούν να το προβάλουν, νομίζω ότι δεν ευνοεί τα συμφέροντα της χώρας».

Παραπέρα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει εντολή να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη πολιτική και αιτιολόγησε τις δηλώσεις Καμμένου λέγοντας ότι «εξηγούσε και ο κ. Καμμένος τι σημαίνει προσφυγή και πότε πρέπει να γίνεται. Οταν η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί. Εδώ, λοιπόν, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε στις 20 του Σεπτέμβρη».

Αναφερόμενη στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, η Ο. Γεροβασίλη επανέλαβε τις εκκλήσεις στα υπόλοιπα αστικά κόμματα να το στηρίξουν. Συγκεκριμένα, για το νομοσχέδιο που προσαρμόζει παραπέρα τη Δημόσια Διοίκηση στις ανάγκες του κεφαλαίου, αλλά και για το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη «επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου», δήλωσε ότι «περιμένουμε από την αντιπολίτευση να στηρίξει αυτή τη μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία χωρίς μικρότητες».

Προσήλωση στην αναβάθμιση της διεθνούς θέσης του εγχώριου κεφαλαίου

Ξεκινώντας την ενημέρωση, η κυβερνητική εκπρόσωπος επιχείρησε καταρχήν μια αποτίμηση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Ιράν, επιβεβαιώνοντας ότι μοναδικός της στόχος ήταν η ικανοποίηση επιδιώξεων του ντόπιου κεφαλαίου.

Οπως είπε, η επίσκεψη «εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση της διεθνούς θέσης της χώρας (...) Σημαδεύτηκε από απόλυτη επιτυχία. Αυτό που κρατάμε είναι το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον και των δύο πλευρών, ιδιαίτερα στους τομείς των νέων τεχνολογιών, των πετρελαιοειδών, της μεταποίησης, της Ενέργειας και των μεταφορών. Ηδη έχουν κλείσει σημαντικές συμφωνίες μεταξύ Ελλήνων και Ιρανών επιχειρηματιών που αφορούν στην Ενέργεια, στις μεταφορές, αλλά και στα αγροτικά προϊόντα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ