Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Μεγάλη εκδήλωση της ΚΝΕ στις 20 Φλεβάρη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από το 1ο Συνέδριο της ΚΝΕ

Πλατύ κάλεσμα στη νεολαία απευθύνει το ΚΣ της ΚΝΕ για να συμμετάσχει στη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει με αφορμή τα 40 χρόνια από το 1ο Συνέδριο της ΚΝΕ.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 20 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτιγκ (σταθμός ΗΣΑΠ «Αγιος Ελευθέριος»), όπου ακριβώς είχε γίνει και το 1ο Συνέδριο της ΚΝΕ, και θα μιλήσει ο Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Στο κάλεσμά της προς τους νέους και τις νέες για την εκδήλωση, η ΚΝΕ τονίζει:

«Ερχόμαστε από πολύ μακριά...

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από το 1ο Συνέδριο της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 18 - 22 Φλεβάρη 1976. Η ΚΝΕ βέβαια ιδρύθηκε πιο πριν, το 1968, μέσα στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας. Σε συνθήκες παρανομίας και διώξεων έδρασε ανυποχώρητα για τα συμφέροντα της νεολαίας, πρωτοστάτησε στην αντιδικτατορική πάλη και στον ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας. Συνεχιστής της ΟΚΝΕ (Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας), της πρώτης οργάνωσης νεολαίας του ΚΚΕ, που έδρασε στα χρόνια του Μεσοπολέμου μέχρι το 1943. "Κληρονόμος" των μαχητικών παραδόσεων της ΕΠΟΝ (Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων) που έδρασε την περίοδο της Κατοχής και της Αντίστασης, και της Δημοκρατικής Νεολαίας, νεολαίας του ΔΣΕ (Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας) που η δράση του αποτελεί την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης τον 20ό αιώνα. "Κληρονόμος" της αγωνιστικής δράσης των νεολαίων κομμουνιστών κάτω από άλλες συνθήκες, σε μαζικές πολιτικές οργανώσεις, όπως η Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη (ΔΝΛ).

Το 1ο Συνέδριο επιβεβαίωσε πανηγυρικά την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ίδρυσή της. Η ΚΝΕ είναι η επαναστατική οργάνωση νεολαίας του ΚΚΕ. Μέχρι σήμερα έχει καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη της πάλης της νεολαίας, αποτελεί το πιο πρωτοπόρο τμήμα της.

Τραβάμε πολύ μακριά...

Με αισιοδοξία βαδίζουμε στα 50χρονα της ΚΝΕ και στα 100χρονα του ΚΚΕ, που συμπληρώνονται το 2018.

Παλεύουμε γι' αυτό που σήμερα μπορεί να φαντάζει αδύνατο! Για μία κοινωνία χωρίς κρίσεις, ανεργία, πολέμους και προσφυγιά. Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με σύγχρονα δικαιώματα, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Είναι όμως δυνατό και αναγκαίο!

Η τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας, της επιστήμης και της ίδιας της ανθρώπινης εργασίας μπορεί να εξασφαλίσει μία καλύτερη ζωή για το λαό και για τους νέους!

Παλεύουμε για την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού. Για την κοινωνία που ο λαός, με την πραγματική εξουσία στα χέρια του, θα σχεδιάζει την οικονομία με σκοπό την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας. Ετσι μπορεί η νεολαία να απολαμβάνει τη δουλειά, τη μόρφωση, τη ζωή που σήμερα της στερούν. Θα συμμετέχει η ίδια δραστήρια στην άσκηση της νέας εξουσίας, που καμιά σχέση δεν έχει με το σημερινό σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα και τα κόμματα που το υπηρετούν.

Ελα μαζί μας! Οργανώσου στην ΚΝΕ!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η εκδήλωση προς τιμήν του 1ου Συνεδρίου της ΚΝΕ (2016-02-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2016-02-17 00:00:00.0)
«Τέκνο της ανάγκης και ώριμο τέκνο της οργής» (2016-02-16 00:00:00.0)
«Τέκνο της ανάγκης και ώριμο τέκνο της οργής» (2016-02-14 00:00:00.0)
«Εγώ είμαι τέκνο της ανάγκης κι ώριμο τέκνο της οργής» (2016-02-07 00:00:00.0)
Αύριο η εκδήλωση της Σπουδάζουσας (1998-02-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org