Τρίτη 17 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Θέατρο
Επιδαύρια με «Αντιγόνη» και άλλα

Από την «Αντιγόνη» με το «Σύγχρονο Θέατρο»
Από την «Αντιγόνη» με το «Σύγχρονο Θέατρο»
Το «Σύγχρονο Θέατρο» συμμετέχει στα Επιδαύρια, στις 20 και 21 του Ιούλη, με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, μουσική Διονύση Σαββόπουλου, σκηνικά - κοστούμια Πάβελ Ντομπρζίσκι, διεύθυνση χορού Μαρτσέλλο Μάνι. Μουσική διδασκαλία Γιάννη Κατσιλάμπρου. Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Βάγιας, Δημήτρης Ημελλος, Ελευθερία Βιδάκη, Αρτό Απαρτιάν, Βαρβάρα Λαζαρίδου, Δημήτρης Μαύρος. Κορυφαίοι: Χάρης Εμμανουήλ και Χρύσανθος Καγιάς. Στο χορό συμμετέχουν είκοσι πέντε άνδρες και γυναίκες ηθοποιοί: Τάσος Αλατζάς, Δημήτρης Διακοσάββας, Δημήτρης Μάριζας, Στέλιος Ξανθουδάκης, Χρήστος Τακτικός, κ.ά.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Γιώργος Κιμούλης, μεταξύ άλλων υπογράμμισε την αποχή του γι' αυτή τη σοφόκλεια τραγωδία: «Η "Αντιγόνη" εκφράζει τη διάσπαση του φυσικού- με κάθε φυσιολογική και υπερβατική έννοια- από το πολιτικό -ως πολιτισμικό, νομικό και θεσμικό- αλλά και την αποτυχημένη απόπειρα οποιασδήποτε επανένωσής τους. Μέσα από τη σύγκρουση αυτή αναφύεται ποικιλία συγκρούσεων: ζωής-θανάτου, παλαιού-νέου, σωματικού-πνευματικού, κοινωνικού-ιδιωτικού, πολιτείας-πολίτη, κλπ. Ολα τα πρόσωπα εκφράζουν ανθρώπινες περιπτώσεις, τα οποία με τον τρόπο τους αγωνίζονται- στο μεταίχμιο του φυσικού με το πολιτικό- να επιτύχουν τη συνδιαλλαγή των δύο αυτών αντίθετων κόσμων».

«Προμηθέας» ως θέαμα δρόμου στο Φεστιβάλ Τρίπολης
«Προμηθέας» ως θέαμα δρόμου στο Φεστιβάλ Τρίπολης
Στη «Ρεματιά» του Χαλανδρίου, στα πλαίσια των καλλιτεχνικών «Επιλογών» του «Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου», αύριο (9.30μ.μ.) ο ιαπωνικός θίασος «Room Rudence -Theater Matrix Company» θα παρουσιάσει το έργο του Οσκαρ Ουάιλντ «Σαλώμη». Η σκηνοθεσία, σύμφωνα με τους κώδικες του παραδοσιακού ιαπωνικού θεάτρου, είναι του Ακιο Ιγκαράσι, η μουσική του Γκανκάι Αζούρι, οι φωτισμοί του Τακάσι Ιτο.

Συνεχίζεται το 2ο Φεστιβάλ Τρίπολης, με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, θεατρικού και θεατρολογικού περιεχομένου. Σήμερα, στα Κλωνατζίδικα, θα παρουσιαστεί θεατροποιημένο το πεζογραφικό έργο της Φωτεινής Τσαλίκογλου «Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ», σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπούτου και βίντεο Πέννυς Παναγιωτοπούλου. Αύριο στο Αλσος η ομάδα «Πράξις» θα παρουσιάσει το μονόπρακτο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο πανηγυρικός» σε σκηνοθεσία Εφης Σαντοριναίου. Την Πέμπτη στα Κλωνατζίδικα θα παρουσιαστούν μονόπρακτα των Αλέξη Σεβαστάκη, Ανδρέα Στάικου, Γιάννη Χρυσούλη, σε σκηνοθεσία των Δημήτρη Τσατσούλη, Ανδρέα Στάικου, Γιάννη Χρυσούλη. Την Παρασκευή στο Αλσος, το θέατρο «Σημείο» θα παρουσιάσει το έργο του Χάινερ Μίλερ «Μηχανή-Αμλετ», σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή. Το Σάββατο και την Κυριακή, στην πλατεία Αρεως, το «Θέατρο Δρόμου» θα παρουσιάσει το θέαμα δρόμου «Προμηθέας» σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το θέατρο στους δήμους (2008-08-30 00:00:00.0)
Ατζέντα (2001-09-02 00:00:00.0)
Θεατρικές διαδρομές Αθήνα - Θεσσαλονίκη (2001-08-31 00:00:00.0)
μια παράσταση (2001-07-20 00:00:00.0)
Πολιτιστικός Σεπτέμβρης των δήμων (1999-09-07 00:00:00.0)
Θέατρο σ' όλη την Ελλάδα (1999-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ