Σάββατο 30 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Αποστολή Γερμανών στρατιωτών σε Μάλι και Ιράκ

«Ψήνεται» νέα επέμβαση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Λιβύη

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

«Πόδι» στο δυτικοαφρικανικό Μάλι, με πρόσχημα τη δράση τζιχαντιστών της «Αλ Κάιντα» και του «Ισλαμικού Κράτους», βάζουν μετά τους Γάλλους και εκατοντάδες Γερμανοί στρατιώτες, έπειτα από απόφαση της γερμανικής Βουλής, που ανοίγει και τυπικά το δρόμο για την αποστολή 650 Γερμανών στρατιωτών. Παράλληλα, αποφασίστηκε και η αύξηση της αποστολής Γερμανών στρατιωτικών εκπαιδευτών στο αυτόνομο Κουρδιστάν του βορείου Ιράκ από 100 σε 150. Οι 650 Γερμανοί στρατιώτες θα «συνοδεύσουν» αποστολή του ΟΗΕ στο Μάλι και θα εγκατασταθούν στην πόλη Γκάο στο βόρειο τμήμα της χώρας. Τα σχέδιά τους, όμως, δεν περιορίζονται στη Δυτική Αφρική.

Ο γερμανικός στρατός, που αναβαθμίζεται τα επόμενα χρόνια με το αστρονομικό ποσό των 130 δισ. ευρώ, εξάλλου, προετοιμάζεται και για άλλες αποστολές μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Η Λιβύη, που βιώνει μια χαώδη κατάσταση (αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων), εμφανίζεται ως ο πιθανότερος επόμενος στόχος των ιμπεριαλιστών, με το πρόσχημα της επέκτασης των τζιχαντιστών, που οι ίδιοι θέριεψαν. Οχι τυχαία, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έδωσε την Πέμπτη εντολή στους συμβούλους Εθνικής Ασφάλειας να «αντιμετωπίσουν αντιτρομοκρατικά τις προσπάθειες του "Ισλαμικού Κράτους" στη Λιβύη και άλλες χώρες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ