Τετάρτη 27 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πρωτοβουλίες των Οργανώσεων της ΚΝΕ με αιχμή το Ασφαλιστικό

Από την εξόρμηση στη ΣΤΕ Αναβύσσου
Από την εξόρμηση στη ΣΤΕ Αναβύσσου
Περιοδεία και πλατιά εξόρμηση με την ανακοίνωση του ΚΚΕ για το Ασφαλιστικό πραγματοποίησε η Τομεακή Οργάνωση Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής της ΚΝΕ, χτες το πρωί, στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο.

Στόχος ήταν να φτάσει σε όλους τους σπουδαστές της σχολής, τη νέα βάρδια των εργαζομένων στον Τουρισμό και στα ξενοδοχεία, το κάλεσμα του ΚΚΕ για οργάνωση των εργαζομένων, ρήξη και σύγκρουση με τους μονοπωλιακούς ομίλους και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για αγώνα μαζικό, διεκδικώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή, αγώνα για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών του λαού.

Τα μέλη της ΚΝΕ συζήτησαν με τους σπουδαστές γι' αυτά που ζουν στη σχολή, στη ζωή τους, αλλά και την εμπειρία τους από τους χώρους δουλειάς την περίοδο του καλοκαιριού, που επιβεβαιώνουν πως τώρα είναι η ώρα η νέα γενιά να σηκώσει το ανάστημά της και να αντιπαλέψει τη ζωή και το μέλλον που της ετοιμάζουν.

Η ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού συνεχίζει τις δράσεις ενημέρωσης με αιχμή το αντιασφαλιστικό έκτρωμα και στο πλαίσιο αυτό χτες έκανε επίσης περιοδείες στα επισιτιστικά μαγαζιά του κέντρου της Αθήνας, ενώ σήμερα επισκέπτεται τα επισιτιστικά στο METRO MALL, αλλά και τη «LE MONDE». Παράλληλα, τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει σε περιοδείες σε ξενοδοχεία της Αττικής από κοινού με την αντίστοιχη Κομματική Οργάνωση της Αττικής, καθώς και σε άλλες αλυσίδες του κλάδου, όπως «Mikel», «Coffee Island» κ.ά.

Παράλληλα, με αιχμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, συνεχίζονται και οι περιοδείες των Οργανώσεων Αττικής της ΚΝΕ σε δημόσια ΙΕΚ και ΕΠΑΣ. Για σήμερα είναι προγραμματισμένες περιοδείες στα ΙΕΚ Χαϊδαρίου, Πειραιά, Μεταμόρφωσης και στην ΕΠΑΣ Αγίων Αναργύρων, όπου θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Εργατικού Τμήματος της ΚΕ. Αύριο Πέμπτη, περιοδείες θα γίνουν στα ΙΕΚ Γκράβας, Νέας Ιωνίας, Αιγάλεω και στην ΕΠΑΣ Νέου Ηρακλείου, ενώ την επόμενη βδομάδα αντίστοιχη περιοδεία θα γίνει και στην ΕΠΑΣ στου Ρέντη.

Από την εκδήλωση των Τομεακών Οργανώσεων Αχαΐας
Από την εκδήλωση των Τομεακών Οργανώσεων Αχαΐας
Αντίστοιχα, οι Τομεακές Οργανώσεις Αχαΐας της ΚΝΕ πήραν πρωτοβουλία και οργάνωσαν προχτές στην Πάτρα ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση για το Ασφαλιστικό, με μαζική συμμετοχή. Την εισηγητική ομιλία έκανε ο Γιάννης Τόλης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, που τόνισε πως το νέο αντιασφαλιστικό έγκλημα αποτελεί αιτία πολέμου για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πώς κατακτήθηκε το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση μέσα από σκληρούς ταξικούς αγώνες και παρουσίασε τη θέση του ΚΚΕ για καθολική και δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση. Ακολούθησαν ερωτήσεις σχετικά με τις ανατροπές που φέρνει το νομοσχέδιο, αλλά και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αποκρύψει το χαρακτήρα και το μέγεθος της επίθεσης που εξαπολύει. Επίσης, έγινε συζήτηση πάνω σε προβληματισμούς της νεολαίας για τις δυσκολίες οργάνωσης της καθημερινής πάλης μπροστά στην προετοιμασία της απεργιακής μάχης στις 4 Φλεβάρη.Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org