Τετάρτη 27 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Διευκρινίσεις από το Ιδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης

Στο δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» της 6ης Γενάρη, όπου γίνεται αναφορά σε παραδείγματα διαγωνισμών που φέρνουν το πνεύμα της επιχειρηματικότητας στα σχολεία, αναφέρεται σε επιστολή του προς τον «Ρ» το Ιδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Οπως διευκρινίζει, ο Διαγωνισμός «Young Business Talents - (YBT)» που απευθύνεται σε μαθητές, «δεν τελεί πλέον υπό την αιγίδα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Μάλιστα, η Διοίκηση του οργανισμού ενέσκηψε με ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα αυτό και με έγγραφό της (σχετική επιστολή με Αριθ. Πρωτ. 606/760/53676/23.11.2015 και θέμα "Χορήγηση αιγίδας ΙΝΕΔΙΒΙΜ και θέματα δημοσιότητας") έκανε σαφές προς την PRAXISMMT Corp. - EXPERTS IN SIMULATIONS ότι με δεδομένο πως ο διαγωνισμός και ο Εθνικός Τελικός ολοκληρώθηκαν στις 30.05.2015, η αιγίδα που είχε δοθεί από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν ισχύει για το παρόν χρονικό διάστημα και εφεξής να μη γίνεται λεκτική αναφορά σε αυτήν και ούτε να γίνεται χρήση του λογοτύπου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ από μέρους τους σε οποιαδήποτε πράξη δημοσιότητας και διαφήμισης».

Στην επιστολή της, εξάλλου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ιδρύματος, Αννα Μαυρουδή, αναφέρει πως «ειδικά αφότου ορίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ στις 06.10.2015, έθεσε σαφή αναπροσανατολισμό στον κεντρικό άξονα του φορέα, που δεν είναι άλλος από τον κοινωφελή και μη κερδοσκοπικό του χαρακτήρα, που λειτουργεί προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων».

Αν και το δημοσίευμα του «Ρ» σε καμιά περίπτωση δεν εστίαζε στη συμμετοχή του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στον εν λόγω διαγωνισμό, αξίζει να σημειωθεί πως στην πρόσκληση συμμετοχής που στάλθηκε στα σχολεία για συμμετοχή στο διαγωνισμό το φθινόπωρο, αναφερόταν πως ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος, ενώ και οι εγγραφές για τις ομάδες - «εταιρείες» μαθητών Λυκείων ήταν προγραμματισμένες να γίνουν μεταξύ 1η Σεπτέμβρη έως και 31 Οκτώβρη 2015, πριν δηλαδή την παραπάνω επιστολή του ΙΝΕΔΙΒΙΜ προς την PRAXISMMT, στις 23 Νοέμβρη.

Εξάλλου, όπως δείχνει και το σημερινό διπλανό δημοσίευμα του «Ρ», η προώθηση των «αξιών» της επιχειρηματικότητας στα σχολεία αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (όπως και της ΕΕ και των προηγούμενων κυβερνήσεων), ανεξάρτητα του συγκεκριμένου ρόλου που διαδραματίζει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και οι υπόλοιποι φορείς στην προσπάθεια αυτή και σε κάθε φάση. Το αν αυτή η πολιτική κατεύθυνση εξυπηρετεί το «δημόσιο συμφέρον» προφανώς κρίνεται.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org