Τετάρτη 20 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Νέο κρούσμα ποινικοποίησης μαθητικών αγώνων

Στον ανακριτή στέλνει 13χρονα παιδιά η διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Μαλακοπής Θεσσαλονίκης, για την τριήμερη κατάληψη που πραγματοποίησαν στις αρχές της σχολικής χρονιάς. Στο πλαίσιο της κατεύθυνσης που είχε δοθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με την οποία καλούνταν διευθυντές των σχολείων, εκπαιδευτικοί και Σύλλογοι Γονέων να αναλάβουν οι ίδιοι την καταστολή των κινητοποιήσεων, η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Μαλακοπής κατέθεσε μήνυση και κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων τουλάχιστον 4 μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Μαλακοπής μαζί με τους γονείς τους υποχρεώθηκαν να περάσουν την πόρτα των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης για να «δώσουν εξηγήσεις» στο πλαίσιο της προανακριτικής εξέτασης που διατάχθηκε.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει την ποινικοποίηση των αγώνων και ταυτόχρονα την τρομοκρατική πρακτική να στέλνονται 13χρονα παιδιά στον ανακριτή, επειδή αγωνίστηκαν για τα αυτονόητα. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η ενέργεια της διευθύντριας, ως στέλεχος της εκπαίδευσης, στοχεύει αφενός να τρομοκρατήσει τα παιδιά και αφετέρου να φοβίσει και να κάμψει το φρόνημα όλων όσοι αντιδρούν και αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές για την εκπαίδευση, που έρχονται από κυβέρνηση, ΕΕ, ΟΟΣΑ κ.λπ.

Ως γονείς, δηλώνουμε ότι θα συνεργαστούμε με τους μαθητές και θα σεβαστούμε τις συλλογικές τους αποφάσεις, γιατί θέλουμε τα παιδιά μας να μάθουν να αγωνίζονται, να διεκδικούν την κοινωνία που έχουν ανάγκη - ειδικά σήμερα που οι συνθήκες επιδεινώνουν συνεχώς το βιοτικό μας επίπεδο και ως γνωστόν δεχόμαστε ολόπλευρη επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και μορφωτικά δικαιώματά μας. Η Ιστορία διδάσκει ότι μόνο η οργανωμένη πάλη και αντίσταση μπορούν να βάλουν φραγμό και να ανοίξουν το δρόμο ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας».

Η Ομοσπονδία εκφράζει τη συμπαράστασή της στους γονείς και τους μαθητές που διώκονται, ζητώντας να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη και να αποσυρθεί η μήνυση της διευθύντριας και δηλώνοντας την αντίθεσή της στην ανάμειξη της εισαγγελίας, των δικαστών και της αστυνομίας στη σχολική ζωή και δράση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ