Σάββατο 14 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΡΟ
Καθολική συμμετοχή στη στάση εργασίας

Η ποινικοποίηση δεν τρομοκράτησε τους απεργούς

Παρά την τρομοκρατία της «Αττικό Μετρό» και τις δικαστικές αποφάσεις που - ως είθισται πλέον - έβγαλαν την απεργιακή τους κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική, οι εργαζόμενοι στο μετρό πραγματοποίησαν με απόλυτη επιτυχία την εξάωρη (12μ.-6μ.μ.) στάση εργασίας. Χτες το μεσημέρι και μία ώρα μετά την έναρξη της στάσης εργασίας το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας «Μετρό» έλαβε τη δικαστική απόφαση, που έκρινε - μετά τους ηλεκτροδηγούς - και τη δική τους στάση εργασίας παράνομη και καταχρηστική. Ομως οι εργαζόμενοι, αγνοώντας τις απειλές -τρομοκρατική ανακοίνωση της εργοδοσίας, προσωπική παρέμβαση του Λ. Κίκηρα προέδρου της εταιρίας - ακινητοποίησαν τους συρμούς και συσπειρωμένοι στο σωματείο τους υπερασπίστηκαν τα δικαιώματά τους.

Με τις κινητοποιήσεις τους απαιτούν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αντί για ατομικές που ισχύουν σήμερα, αυξήσεις στους μισθούς πείνας που λαμβάνουν, ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων που περιλαμβάνουν και την οργάνωση του χρόνου εργασίας, αφού εξαναγκάζονται να δουλεύουν επτά τουλάχιστον βάρδιες την εβδομάδα και χωρίς τον απαιτούμενο χρόνο ξεκούρασης μεταξύ των βαρδιών, χωρίς ρεπό κλπ.

Αύριο το πρωί συνεδριάζει το ΔΣ του ΣΕΛΜΑ, προκειμένου να αποφασίσει για την πορεία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, υπό το φως και της δικαστικής απόφασης για την απεργία της προσεχούς Τρίτης. Τη Δευτέρα έχει οριστεί νέα τριμερής συνάντηση στον ΟΜΕΔ, αφού μέχρι τώρα η διοίκηση του «Μετρό» επιλέγει το δρόμο της ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων, απορρίπτοντας επί της ουσίας κάθε διαπραγμάτευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ