Σάββατο 16 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΝΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Κάτω τα χέρια από τις μετεγγραφές μας!

Κινητοποιήσεις τη Δευτέρα στις πρυτανείες και την Παρασκευή στο υπουργείο Παιδείας

Από την κινητοποίηση της Επιτροπής την περασμένη Τετάρτη
Από την κινητοποίηση της Επιτροπής την περασμένη Τετάρτη
Με κινητοποιήσεις στις πρυτανείες των σχολών τη Δευτέρα και την Παρασκευή 22 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας απαντάει η Επιτροπή Μετεγγραφέντων Φοιτητών στην ανακοίνωση των φετινών αποτελεσμάτων για τις μετεγγραφές, που αφήνουν ουσιαστικά χιλιάδες παιδιά εκτός σχολών.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Μετεγγραφέντων Φοιτητών αναφέρει:

«Η κατάσταση με την οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι χιλιάδες μετεγγραφέντες φοιτητές είναι τραγική! Με τη χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας μαθαίνουμε ότι μένουν έξω από τη σχολή τους 4.534 φοιτητές! Για εμάς που δεν καταφέραμε να περάσουμε στις σχολές που έχουμε επιλέξει, η μετεγγραφή ήταν η μόνη λύση που είχαμε για να σπουδάσουμε! Είμαστε παιδιά που δύσκολα τα βγάζουμε πέρα, με χαμηλό εισόδημα ή με προβλήματα υγείας στις οικογένειές μας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να σπουδάσουμε σε μία πόλη μακριά από τον τόπο διαμονής μας! Μάλιστα κόπηκαν μέχρι και φοιτητές που είχαν μέχρι 6 και 7 μόρια!

Δηλαδή, με λίγα λόγια, η κυβέρνηση και το υπουργείο μάς πετάει έξω από τις σχολές μας!

Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε αυτό! Πρέπει να συντονιστούμε και να παλέψουμε ώστε κανένας φοιτητής να μη μείνει έξω από τη σχολή του! Να γίνουν όλες οι αιτήσεις δεκτές! Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι! Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζαν και οι συμφοιτητές μας από την Αρχιτεκτονική πέρυσι και τελικά μετά από αγώνες κατάφεραν να τους πάρουν όλους στο τμήμα τους! Μάλιστα, γνωρίζουμε ότι οι Διοικήσεις των σχολών έχουν το δικαίωμα να αυξήσουν το ποσοστό των μετεγγραφέντων στο κάθε τμήμα και άρα να μας δεχτούν όλους! Πρέπει όμως να πιέσουμε!».

Παράλληλα, η Επιτροπή καλεί τόσο τους φοιτητές που κόπηκαν από τις μετεγγραφές όσο κι εκείνους που έγιναν δεκτές οι αιτήσεις τους, αλλά έχουν να κάνουν έναν αγώνα δρόμου το επόμενο διάστημα για να προλάβουν τις εξεταστικές τους, να έρθουν σε επαφή με την Επιτροπή στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 6975303453 (Δέσποινα) και 6980432522 (Γωγώ). Παράλληλα, η δράση θα συντονίζεται και μέσα από το facebook στη σελίδα «Κάτω τα χέρια από τις μετεγγραφές μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ