Σάββατο 16 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Σοβαρά προβλήματα στις δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Από την επίσκεψη του βουλευτή του ΚΚΕ στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρισας
Από την επίσκεψη του βουλευτή του ΚΚΕ στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρισας
Τα πολύ σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στη Λάρισα αναδείχτηκαν στη διάρκεια της επίσκεψης κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή Γιώργο Λαμπρούλη, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρισας (ΕΕΕΕΚ), που λειτουργεί στο χωριό Αγιοι Ανάργυροι, και στο Νηπιαγωγείο και Σχολείο Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών (ΔΑΔ) μέσα στην πόλη.

Οπως αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία του Κόμματος με το προσωπικό του ΕΕΕΕΚ:

-- Το Εργαστήριο μεταστεγάστηκε στους Αγίους Αναργύρους το 2011 ως προσωρινή λύση, προκειμένου να χτιστεί νέο κτίριο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σχολείου και από τότε δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη και καμιά δέσμευση για μετεγκατάστασή του στη Λάρισα, σε κατάλληλο και επαρκές κτίριο.

-- Τα παιδιά στοιβάζονται σε χώρους παντελώς ακατάλληλους. Λείπουν χώροι διδασκαλίας, εργαστηρίων, υγιεινής, τραπεζαρίας, γυμναστικής και πολλαπλών χρήσεων.

-- Δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για δωρεάν σίτιση των μαθητών.

-- Υπάρχει έλλειψη μόνιμου εκπαιδευτικού και ειδικού προσωπικού.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί στο Νηπιαγωγείο και στο Σχολείο ΔΑΔ, καθώς:

-- Το ειδικό νηπιαγωγείο στεγάζεται σε κοντέινερ και το ειδικό σχολείο συστεγάζεται με σχολείο Γενικής Αγωγής, όπου του έχουν παραχωρηθεί 3 αίθουσες, με έλλειψη και εδώ άλλων απαραίτητων χώρων. Η μετεγκατάστασή τους σε κατάλληλο χώρο αναβάλλεται συνεχώς, παρά τις υποσχέσεις.

-- Το σχολείο, λόγω έλλειψης διδακτικού και ειδικού προσωπικού, λειτούργησε ουσιαστικά ενάμιση μήνα μετά από την έναρξη του σχολικού έτους.

Μιλώντας ο Γιώργος Λαμπρούλης επεσήμανε ότι το ΚΚΕ αγωνίζεται ώστε όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να είναι στο κατάλληλο δημόσιο δωρεάν σχολείο. Ούτε ένα παιδί με αναπηρία στο σπίτι του ή σε σχολείο που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές του ανάγκες. Κι απαιτεί να χρηματοδοτηθεί η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με τα απαιτούμενα κονδύλια, προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό, δομές και υλικά. Τα χρήματα του ΕΣΠΑ να κατευθυνθούν άμεσα για τη στήριξη και τη διεύρυνση των δημόσιων βασικών σταθερών δομών και όχι για την επιδότηση των ΜΚΟ, των λεγόμενων Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων που ανοίγουν το δρόμο της ιδιωτικοποίησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ