Φάτε μάτια...
... Ψάρια κλπ. Ετσι δε λέει η λαϊκή σοφή ρήση; Αυτό θα κάνουμε και εμείς σήμερα που ο ήλιος μας χτύπησε κατακέφαλα, που δεν ξέρουμε πώς να τον αποφύγουμε, που δε βρίσκομε σκιά να κρυφτούμε. Θα φανταστούμε λοιπόν και νοερά θα μεταφερθούμε σ αυτό το... σπιτάκι που βρίσκεται μια ώρα έξω από το Λονδίνο. Θα θαυμάσουμε τον επιμελώς ατημέλητο κήπο του και θα ονειρευτούμε με τα βλέφαρα ανοιχτά πως εκεί μέσα στο πράσινο κατοικούμε προσωρινά. Είναι μέρες διακοπών για όλους τους εργαζόμενους, και εμείς λέμε να πάρουμε «άδεια» από τη νοικιασμένη μας πραγματικότητα. Την πραγματικότητα των τεσσάρων σιωπηλών τοίχων που στεγάζουν όλο το χρόνο τις αγωνίες μας και τις ελπίδες μας. Εκεί θα ζήσουμε τόσο όσο κρατηθεί η εικόνα μέσα στα μάτια μας και έπειτα θα επιστρέψουμε, όταν ήλιος θα 'χει πια δύσει για τα καλά... Τότε μέσα στο ημίφως και ο δικός μας χώρος θα μας φανεί ομορφότερος... Πάμε για λίγο έξω από το Λονδίνο;
Λεμόνι γεμιστό με γαρίδες
Να βάλουμε όμως, και κάτι ελαφρύ και εύγευστο στο στόμα μας. Κάτι εποχιακό και δροσερό.
4 λεμόνια, 1 αβοκάντο, 100 γραμμάρια μικρές γαρίδες, 3 κουταλιές μικρές γαρίδες, δυο κουταλιές άνηθο, τρεις κουταλιές μαγιονέζα, μία ντομάτα ψιλοκομμένη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένουμε τα λεμόνια, τα κόβουμε πάνω, τα αδειάζουμε και με τη σάρκα τους κάνουμε χυμό. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τις γαρίδες και έπειτα τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη ντομάτα, τις γαρίδες και προσθέτουμε λίγο αλάτι, φρεσκοκομμένο άνηθο. Καθαρίζουμε το αβοκάντο. Το κόβουμε σε μικρά κομματάκια, το προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο από το χυμό λεμονιού και γεμίζουμε τα λεμόνια. Θα το φάμε κρύο έτσι, σαν ορεκτικό. καλή μας όρεξη.