Σάββατο 9 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Το θράσος τους συναγωνίζεται την αντιλαϊκότητα της πολιτικής τους

Ξεπερνάνε κάθε όριο θράσους τα επιτελεία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τις νέες αντιλαϊκές ανατροπές που προωθούν στο Ασφαλιστικό. Σε αυτό το πλαίσιο, Μέγαρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου έχουν θέσει σε συναγερμό τους μηχανισμούς προπαγάνδας, με αποστολή να χειραγωγήσουν το λαό «πουλώντας» παραμύθια για το περιεχόμενο της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης, αλλά και να αλιεύσουν από άλλα κόμματα «πρόθυμους» να στηρίξουν στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο.

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, μιλώντας χτες στον «ΣΚΑΪ», ούτε λίγο ούτε πολύ εμφάνισε την κυβέρνηση σαν ...να κάνει και χάρη στο λαό, υποστηρίζοντας: «Αναλάβαμε να λύσουμε το Ασφαλιστικό σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και παρόλο που δεν μας αναλογεί καμία ευθύνη για την κατάσταση στην οποία το παραλάβαμε».

Φρόντισε ωστόσο να ευλογήσει τα γένια του εγχώριου κεφαλαίου, εκείνων δηλαδή που έχουν την πραγματική ευθύνη για τη συνολική επίθεση στο Ασφαλιστικό, που υλοποιείται από όλες τις αστικές κυβερνήσεις. «Ακόμα και οι εργοδοτικοί φορείς», ανέφερε χαρακτηριστικά, «αναγνώρισαν πως η τακτική της προηγούμενης περιόδου με τις συνεχείς μειώσεις μισθών δεν βοήθησε την ανάκαμψη της οικονομίας και αποδέχτηκαν πως είναι απαραίτητο να επωμιστούν όλοι πλέον τα βάρη. Η στάση τους τους τιμά και είναι ένα μήνυμα προς τους θεσμούς».

Προϊδεάζοντας για το περιεχόμενο της «λύσης» που ετοιμάζει η κυβέρνηση αράδιασε τα γνωστά επιχειρήματα - προάγγελους κάθε αντιασφαλιστικής επίθεσης.«Εν μέσω οικονομικής κρίσης, με τα αποθεματικά των Ταμείων να έχουν εξαφανιστεί και πολύ λιγότερες εισροές από εκροές, η μόνη λύση του προβλήματος είναι η ανάκαμψη της οικονομίας και η μείωση της ανεργίας. Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα και με τη συμφωνία που έχει γίνει για την κάλυψη του οικονομικού κενού, προσπαθήσαμε να βρούμε μια λύση που θα βοηθάει τις χαμηλές συντάξεις που έχουν πληγεί περισσότερο και θα δίνει προοπτική βιωσιμότητας, ώστε οι νέοι εργαζόμενοι να μπορούν στο μέλλον να βγουν στη σύνταξη», ανέφερε.

Ο Π. Ρήγας αναπαρήγαγε και μια ρητορική στοχευμένη στη διαίρεση των εργαζομένων, στην καλλιέργεια αυταπατών και κλίματος αναμονής. Ετσι, ισχυρίστηκε πως «το υπουργείο κάνει προσπάθειες βελτίωσης ορισμένων ζητημάτων που αφορούν στους ελεύθερους επαγγελματίες και σε όσους εργάζονται με μπλοκάκι. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο έχει δοθεί το νομοσχέδιο προς διαβούλευση: Ωστε να υπάρξουν παρατηρήσεις και προτάσεις και να γίνουν βελτιώσεις για να καταλήξουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», αλλά και ότι «μέχρι την τριετία του δημοσιονομικού περιορισμού δεν θα υπάρξει μείωση σε καμία κύρια σύνταξη, θα υπάρχει προσωπική διαφορά η οποία κρατείται. Μέσα στα επόμενα χρόνια θα υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας, αύξηση του ΑΕΠ και κατ' επέκταση αύξηση των συντάξεων».

Τέλος, αφού επανέλαβε τις κατηγορίες σε βάρος των άλλων κομμάτων της αστικής διαχείρισης για την πολιτική που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επανέφερε το θέμα της συναίνεσης: «Προφανώς και θέλουμε τη συναίνεση της αντιπολίτευσης. Οταν προσπαθείς να λύσεις ένα εθνικό θέμα, καλό είναι να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Από εκεί και πέρα η δική μας προσπάθεια θα γίνει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ