Τρίτη 5 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Την Πέμπτη βγάζουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών

Δίνουν το σύνθημα για να ξεκινήσει ο νέος γύρος των κινητοποιήσεων με το στήσιμο μπλόκων πανελλαδικά

Από παλιότερη κινητοποίηση των αγροτών σε χωριά της Λάρισας
Από παλιότερη κινητοποίηση των αγροτών σε χωριά της Λάρισας
Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με πανελλαδικό συντονισμό προχωρούν αμέσως μετά τις γιορτές οι μικρομεσαίοι αγρότες. Οπως αποφασίστηκε στην τελευταία σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, που έγινε στις 6 Δεκέμβρη στον Παλαμά Καρδίτσας, το δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη θα στηθούν μπλόκα σ' όλη τη χώρα.

Στόχος είναι να ενταθεί η αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση, που προωθεί εξοντωτικά φορολογικά και άλλα μέτρα, στο πλαίσιο και της νέας ΚΑΠ. Το «σύνθημα» για την εκκίνηση του νέου γύρου κινητοποιήσεων θα δοθεί από την Καρδίτσα, όπου από την ερχόμενη Πέμπτη 7 Γενάρη τα τρακτέρ θα βγουν στις πλατείες των χωριών, περιμένοντας το «σινιάλο» για να ξεκινήσουν προς το σημείο όπου θα στηθεί το ισχυρό μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία καταλήχθηκε σε σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Ανάλογες συσκέψεις οργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΛ) - χτες πραγματοποιήθηκαν στην Ελασσόνα και στα Φάρσαλα - καλώντας τους αγρότες του νομού να πάρουν μαζικά μέρος στην κλιμάκωση της πάλης.

Εκτός από τη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές εντείνονται οι προετοιμασίες για τον πανελλαδικό συντονισμό με μπλόκα. Την περασμένη Τετάρτη έγινε κοινή σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Αγροτικών Συλλόγων Ανθήλης - Λαμίας, Μακρακώμης, Εχιναίων - Στυλίδας και Πελασγίας.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής: Η δημιουργία συντονιστικού οργάνου, ευρείς και κοινές συσκέψεις στα χωριά, με στόχο την ενημέρωση και την αγωνιστική έξοδο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στα μπλόκα το δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη, συμμετοχή στις δραστηριότητες των σωματείων με αιχμή το Ασφαλιστικό και συντονισμός με το πλαίσιο κινητοποιήσεων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Τέλος, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους των Χανίων σε σύσκεψη την Τρίτη 5 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. «Η ζωή μας στα χωριά γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, με σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, με Κέντρα Υγείας και αγροτικά ιατρεία που υπολειτουργούν και άλλα πολλά τα οποία βιώνουμε καθημερινά, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται πιστά από τις κυβερνήσεις οι οποίες στηρίζουν τους βιομήχανους και τους μεγαλεμπόρους, ενώ ταυτόχρονα ξεκληρίζουν όλους εμάς τους μικρομεσαίους» σημειώνει ανάμεσα σε άλλα η Ομοσπονδία.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα

Στο πρωτοχρονιάτικο χαιρετιστήριο μήνυμά της προς τους αγρότες της περιοχής, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα: «Το 2016 θα ενταθεί η επίθεση στο εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, καθώς θα υλοποιηθεί το τρίτο μνημόνιο και τα αντιαγροτικά μέτρα που περιέχει που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα φέρει άμεσα προς ψήφιση το νέο ασφαλιστικό νόμο, που σημαίνει τουλάχιστον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, ενώ ήδη σήμερα το 38% των αγροτών και κτηνοτρόφων αδυνατούν να πληρώσουν τον ΟΓΑ.

Ακολουθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα χαρατσώσει τους αγρότες με 26% φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και 100% προκαταβολή, διατηρώντας και τη φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης. Η νέα ΚΑΠ ήδη περιέκοψε κατά 15% τις ενισχύσεις και θα συνεχίσει την περικοπή με 6% κάθε χρόνο, με συνέπεια έως το 2019 οι ενισχύσεις να έχουν περικοπεί περίπου στο 60%.

Παραμένουν τα χαράτσια για τον ΕΝΦΙΑ, τις γεωτρήσεις, τη νομιμοποίηση των σταυλικών εγκαταστάσεων, σχεδιάζουν αυξήσεις στο αγροτικό και οικιακό ρεύμα, περικόπτουν και καταργούν το 2016 την επιστροφή του ειδικού φόρου στα καύσιμα, αυξάνουν το κόστος παραγωγής, ενώ οι τιμές πώλησης των προϊόντων παραμένουν χαμηλές έως και κάτω από το κόστος παραγωγής.

Μας χρωστάνε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από προγράμματα και ενισχύσεις, αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, παραμένουν χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά απλήρωτα από βιομηχανίες και εμπόρους, αλλά την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, αντί να μας ξοφλήσει, ανοίγει το δρόμο για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σπιτιών, χωραφιών και στάβλων.

Δεν μας τρομοκρατούν!

Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους αγρότες ενόψει του νέου κύκλου των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν τη νέα χρονιά. Προσπαθούν να σπείρουν την απογοήτευση ότι δεν αλλάζει τίποτε και ότι οι αγώνες είναι αναποτελεσματικοί, ζητώντας στην ουσία να σκύψουμε το κεφάλι και να δεχτούμε τη φτώχεια, το ξεκλήρισμα και τον αφανισμό που μας ετοιμάζουν.

Εχουμε πλούσια εμπειρία από τους αγώνες μας. Ξέρουμε πως ό,τι κατακτήσαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών συγκρούσεων, αγώνων, πολυήμερων μπλόκων. Ποτέ και καμιά κυβέρνηση δεν μας χάρισε τίποτε. Είμαστε αποφασισμένοι με τον ενωμένο μαχητικό αγώνα μας, σε κοινή δράση και συμμαχία με τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, να βάλουμε φρένο στο μνημόνιο, στην ΚΑΠ και τις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν και μας καταστρέφουν.

Δίνουμε ραντεβού τη νέα χρονιά στα μπλόκα του αγώνα το δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη, στη Θεσσαλία και σε όλη την Ελλάδα, με το αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, παλεύοντας για την επιβίωσή μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για τις νέες πανελλαδικές κινητοποιήσεις(2020-01-15 00:00:00.0)
Προχωρούν οι ετοιμασίες για τις νέες πανελλαδικές κινητοποιήσεις(2020-01-14 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν τα μπλόκα στις αρχές Γενάρη(2015-12-22 00:00:00.0)
Σημαντική συμβολή στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του αγροτικού κινήματος(2015-12-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ