Τρίτη 5 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Γενική Συνέλευση σήμερα στον «Ζούρα»

Εμπρακτη αλληλεγγύη από την Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας

Από τη γιορτή για τα παιδιά των απεργών και τις γυναίκες εργαζόμενες
Από τη γιορτή για τα παιδιά των απεργών και τις γυναίκες εργαζόμενες
Συνεχίζουν την απεργία που ξεκίνησαν από τις 14 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι στις συνεργαζόμενες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα», διεκδικώντας δεδουλευμένα και ανάκληση των απολύσεων που έκανε η εργοδοσία. Σήμερα οι εργαζόμενοι θα κάνουν Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν πώς θα συνεχίσουν και έχοντας ως δεδομένο ότι μέχρι και χτες η εργοδοσία δεν υλοποίησε τους όρους (εξόφληση μέρους των δεδουλευμένων) που έχει θέσει το σωματείο, προκειμένου να ξεκινήσει συζήτηση για αναστολή των κινητοποιήσεων. Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία χρωστά περίπου τέσσερις μισθούς.

Στο δίκαιο αγώνα τους και ιδιαίτερα στις γυναίκες και στις μητέρες που απασχολούνται στην επιχείρηση μέσα σε δύσκολες συνθήκες συμπαραστέκεται η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας. Ως ένδειξη αλληλεγγύης, οργάνωσε παιδική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με αφήγηση παραμυθιού και χριστουγεννιάτικες κατασκευές, την περασμένη Τετάρτη. «Ενας για όλους και όλοι για έναν» υπογραμμίζει η Ομάδα Γυναικών και ανανεώνει το ραντεβού με τους απεργούς του «Ζούρα» στην απεργιακή κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό.

Τέλος, τις ευχαριστίες εκ μέρους των απεργών εργατών εκφράζει το ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου στον «Ζούρα», προς την ομάδα των Αμερικανών συνδικαλιστών που συμμετείχε στο πρόσφατο Σεμινάριο της ΠΣΟ στην Αθήνα. Στην επιστολή του, το επιχειρησιακό σωματείο αναφέρει:

«Οπως γνωρίζετε, απεργούμε διεκδικώντας να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα μας, να γυρίσουν στη δουλειά οι απολυμένοι συνάδελφοί μας, να υπάρχουν συνθήκες ασφάλειας στην εργασία και να υπογράψουμε Συλλογική Σύμβαση που να προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα. Στον αγώνα μας αυτόν αντιμετωπίζουμε την τρομοκρατία εργοδοσίας - κυβέρνησης. Μπράβοι, Αστυνομία, συλλήψεις, απειλές. Ταυτόχρονα, αντιμετωπίζουμε την πίεση των καθημερινών αναγκών, καθώς πάνω από 500 οικογένειες δεν έχουμε να αγοράσουμε τα καθημερινά.

Σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή του αγώνα μας, το ΠΑΜΕ μας μετέφερε το μήνυμα αλληλεγγύης σας, που συνοδευόταν από οικονομική στήριξη προς τους απεργούς και τις οικογένειές τους. Τα λόγια σας, η κίνησή σας αυτή να μας εκφράσετε με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη σας, εσείς που βρίσκεστε χιλιάδες μίλια μακριά, μας έδωσε δύναμη και κουράγιο. Αυτή είναι η δύναμη των εργατών. Η ταξική ενότητα και αλληλεγγύη ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φυλής ή φύλου.

Παρακαλούμε να μεταφέρετε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους τους εργαζόμενους που συνεισέφεραν για την οικονομική στήριξη του αγώνα μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ