Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΛΕΧΩΝΙΩΝ ΒΟΛΟΥ
Κίνδυνος για τους μαθητές

Χωρίς μέτρα προφύλαξης και ασφάλειας των μαθητών πραγματοποιούνται οι εργασίες για την επισκευή της στέγης στο Δημοτικό Σχολείο Ανω Λεχωνίων στο Βόλο, οι οποίες κανονικά έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με καταγγελίες γονιών και εκπαιδευτικών, οι επισκευές στη σκεπή γίνονται χωρίς να υπάρχει τσιμεντένια πλάκα από κάτω, με κίνδυνο να τραυματιστεί μαθητής ή εκπαιδευτικός από πτώση αντικειμένου στο χώρο της αίθουσας όπου γίνεται το μάθημα. Επίσης, ο χώρος όπου γίνονται οι επισκευές δεν έχει περιφραχτεί και δεν έγινε απομάκρυνση των μαθητών ή και κλείσιμο της σχολικής μονάδας ώσπου να ολοκληρωθούν οι εργασίες, αρμοδιότητα που μπορεί να ασκήσει, σε έκτακτες περιπτώσεις όπως και η συγκεκριμένη, ο δήμαρχος Βόλου.

Η απομάκρυνση των μαθητών με διδακτικό περίπατο που αποφασίστηκε, δεν αποτελεί λύση, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τη συνέχιση της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Επερώτηση για το θέμα κατέθεσαν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καλώντας τη δημοτική αρχή ν' απαντήσει τι μέτρα θα πάρει για την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών του σχολείου, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής της στέγης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ