Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
«Τρομοκρατική» χαρακτηρίζουν την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας απαγγέλθηκαν χτες στον 29χρονο Μουχαϊντίν Μάιρ από το ανατολικό Λονδίνο για την επίθεση με μαχαίρι που έκανε το βράδυ του Σαββάτου σε βάρος δύο επιβατών του λονδρέζικου μετρό στο Λεϊτονστόουν φωνάζοντας: «Αυτό είναι για τη μητέρα Συρία».

Ο 29χρονος Μάιρ επιβεβαίωσε μόνον το όνομα, την ηλικία και την διεύθυνση κατοικίας του, αποφεύγοντας τόσο αυτός, όσο και ο δικηγόρος του, να τοποθετηθούν επί του κατηγορητηρίου. Οπως έγινε γνωστό, στο σπίτι του βρέθηκαν φωτογραφίες από την επίθεση στο Παρίσι και από άσκηση της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Η επίθεσή του προκάλεσε τον τραυματισμό δύο ατόμων. Ο ένας τραυματίστηκε ελαφρά και δεν χρειάστηκε νοσηλεία. Ο άλλος, ένας άνδρας 56 ετών, έφερε τραύμα στο λαιμό περίπου 12 εκατοστών, αλλά μετά από χειρουργείο πέντε ωρών νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά όχι κρίσιμη κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση, οι βρετανικές αρχές έσπευσαν να σημειώνουν πως η επίθεση του 29χρονου Μάιρ εξετάζεται ως τρομοκρατική. Αύξησαν έτσι τις αστυνομικές περιπόλους σε όλους τους σταθμούς τρένων και λεωφορείων κυρίως του Λονδίνου, θέτοντας σε σχετική υπηρεσία ακόμη και αστυνομικούς με πολιτική αμφίεση, ώστε να κυκλοφορούν μεταξύ των επιβατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ