Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
Πυρκαγιά με νεκρούς σε εξέδρα της «Socar»

ΜΠΑΚΟΥ.--

Την Παρασκευή ξέσπασε πυρκαγιά σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου του αζέρικου κολοσσού «Socar», στην Κασπία Θάλασσα, από την οποία μέχρι χτες αγνοούνταν 29 εργάτες, για τους οποίους εκφράζονταν φόβοι ότι είναι νεκροί. Ο Πρόεδρος της χώρας, Ιλχάμ Αλίεφ, κήρυξε την Κυριακή 6/12 «μέρα εθνικού πένθους». Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας, έχει διαπιστωθεί ο θάνατος ενός εργάτη ενώ από τους συνολικά 62 που ήταν στην εξέδρα, οι 33 έχουν διασωθεί.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Χόσμπαχ Ουσιφζάντε, δήλωσε ότι ...«πιστεύουμε ότι ο Θεός θα τους βοηθήσει, παρόλο που είναι ενδεχομένως αδύνατον». Τα περισσότερα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η πυρκαγιά ξέσπασε αφού ένας υποθαλάσσιος αγωγός καταστράφηκε στη διάρκεια μεγάλης καταιγίδας. Η ίδια η εταιρεία φαίνεται να ομολογεί ότι υπήρχαν ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας, καθώς ο Ουσιφζάντε δήλωσε πως η «Socar» θα επανεξετάσει τα μέτρα ασφαλείας στις πετρελαϊκές εξέδρες της, πολλές από τις οποίες έχουν κατασκευαστεί την εποχή της Σοβιετικής Ενωσης.

Η πυρκαγιά αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τις γεωτρήσεις της εταιρείας. Σύμφωνα με το «Ρόιτερς», από τη συγκεκριμένη εξέδρα περνά το 60% του πετρελαίου που παράγει η εταιρεία. Η ημερήσια παραγωγή της εξέδρας αυτής ήταν 920 τόνοι πετρελαίου και 1,08 εκατ. κυβικά μέτρα αερίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ