Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Δεκέμβρη 2015 - αριθ. φύλλου: 12307

Μπλόκα επιβίωσης στήνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες

Ανένδοτη η κυβέρνηση για τα μέτρα της ΚΑΠ και του μνημονίου που τους ξεκληρίζουν


ΣΕΛ.  10
ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ
Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο που παραμονεύει στις στοές

Ο «Ριζοσπάστης» βρέθηκε στην Αμφισσα και συζήτησε για τις συνθήκες δουλειάς που επιδεινώνονται


ΣΕΛ.  20   -   21

Κίνδυνος για το λαό ο «ενεργός ρόλος» στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Απαιτείται λαϊκή επαγρύπνηση και δράση

Η επίσκεψη Τζ. Κέρι στην Αθήνα επιβεβαίωσε την πρόθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να αναλάβει πιο «ενεργό ρόλο» στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στις αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και της τελευταίας Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, τις οποίες έχει συνυπογράψει.

Με πρόσχημα τη διαχείριση του Προσφυγικού και την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών εξελίσσονται διασταυρούμενα και αντιτιθέμενα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που εκθέτουν στον κίνδυνο μιας γενικευμένης σύγκρουσης τους λαούς της περιοχής.

Ο «Ριζοσπάστης» στο σημερινό φύλλο φωτίζει το τι σηματοδοτούν οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, πώς επιδρούν στις επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης, αναδεικνύει το συνωστισμό ξένων στρατευμάτων στην περιοχή της Συρίας.


ΣΕΛ.  14  -  15

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ - ΛΑΪΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Οργάνωση - επαγρύπνηση - κλιμάκωση με εφαλτήριο την απεργία

Η πείρα από τις απεργιακές μάχες του προηγούμενου διαστήματος πρέπει να αξιοποιηθεί ώστε σωματεία, συνδικάτα, φορείς του λαϊκού κινήματος να προσανατολιστούν σε συνέχιση της αναμέτρησης με την πολιτική επιδείνωσης της ζωής των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, προς όφελος του κεφαλαίου, σ' έναν αγώνα διαρκείας που απαιτεί η επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ.


ΣΕΛ.  3

Προσφορές

-- Στη μνήμη της ΒΑΣΩΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ και του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΛΟΥ, η Ελένη Μπέλλου προσφέρει 1.100 ευρώ στην Κομματική Οργάνωση Βάσης Μεταμόρφωσης του ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση.

-- Ο Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές) προσφέρει στη μνήμη των συντρόφων ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ, παπά ΣΤΑΘΗ ΚΤΕΝΑ, ΦΑΝΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ, ΣΤΑΘΗ ΚΑΡΑΜΠΑΛΗ, ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΕΛΗ και ΑΝΤΩΝΗ ΜΗΤΣΟΥΡΑ 1.000 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος μέσω της ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ.

-- Ο Τριαντάφυλλος Γεροζήσης προσφέρει στο ΚΚΕ, με την ευκαιρία της Οικονομικής Εξόρμησης, το ποσό των 1.000 ευρώ.ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Μικρότερες συντάξεις - λιγότερες παροχές με το νέο σύστημα

ΣΕΛ.  10
ΑΡΘΡΟ
Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και η στάση του ΚΚΕ

Του Γ. Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  13
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016
Να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση με στόχο τον πραγματικό αντίπαλο

ΣΕΛ.  6
ΑΡΘΡΟ
Ειδομένη: Αλληλεγγύη από ποιους και για ποιους

ΣΕΛ.  18  -  19
Η συμμετοχή στην ταξική πάλη είναι αντίβαρο στις θυσίες στο βωμό του καπιταλισμού

Αποσπάσματα από την ομιλία της Ελένης Μπέλλου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε εκδήλωση για τις Γυναικείες Φυλακές Αβέρωφ


ΣΕΛ.  23

Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ