Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συνεχίζουμε - κλιμακώνουμε με ψηλά το κεφάλι!

Αποσπάσματα από την ομιλία του Σπύρου Μαρίνη

Στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης, ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Από τη σημερινή μαζική μας συγκέντρωση διαδηλώνουμε: Ολοι και όλες στον αγώνα! Ολοι στη μάχη για την άνοδο του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την ανασύνταξή του, την ισχυροποίησή του. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τα καλέσματα για εθνική συναίνεση, εθνική ομοψυχία, πολιτική σταθερότητα που κάνουν όλοι μαζί: Η κυβέρνηση, οι αξιωματούχοι της ΕΕ, οι ενώσεις των καπιταλιστών, ο ΣΕΒ, η Τράπεζα της Ελλάδας.

Συναίνεση σημαίνει πλήρης υποταγή της εργατικής τάξης και του λαού. Σημαίνει δήλωση υποταγής της εργατικής τάξης. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υπογράψουν τέτοια δήλωση, καταδικάζοντας την οικογένεια και τα παιδιά τους. Η συναίνεση είναι συνενοχή στην κατάργηση όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει. Είναι αποδοχή της φτώχειας, της άθλιας ζωής, της πάμφθηνης εργασίας για να πάρουν την ανηφόρα τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Από τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση απευθύνουμε κάλεσμα για μαχητικό ασυμβίβαστο αγώνα. Η ίδια η ζωή καθημερινά αποδεικνύει ότι λύση προς όφελος του λαού δεν υπάρχει μέσα στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, παρά μόνο στο δρόμο της σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα και την κυρίαρχη πολιτική, με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του, σε κόντρα με τις ψεύτικες ελπίδες και τη λογική του μικρότερου κακού.

Καμιά απογοήτευση! Να οργανωθούμε, να παλέψουμε, ανεξάρτητα τι επέλεξε να ψηφίσει ο καθένας στις βουλευτικές εκλογές. Μόνο έτσι μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε και να δείξουμε τη δύναμή μας, να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες. Και τέτοιες υπάρχουν. Μέσα στον αγώνα και την πάλη ώστε να αλλάξουμε τον σημερινό αρνητικό συσχετισμό, ώστε να αποτινάξουμε από πάνω μας τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης, να έχουμε ανάπτυξη που μοναδικό κίνητρο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Συνεχίζουμε! Με ψηλά το κεφάλι. Κλιμακώνουμε τον αγώνα πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ