Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Θανατερό το δέσιμο της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Σημεία από το χαιρετισμό του Νίκου Παπαναστάση

Χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση, ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης εν αποστρατεία, μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα και της Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση του Ασφαλιστικού, είπε ανάμεσα σε άλλα:

«Μέσα απ' την εμπειρία που αποκτήσαμε στον πρώην επαγγελματικό μας χώρο, στις στρατιωτικές μονάδες, τα επιτελεία και τις υπηρεσίες που υπηρετήσαμε εντός και εκτός Ελλάδας, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση, με άξονα τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των επιχειρηματικών ομίλων της Ελλάδας, κάνει πιο σφιχτό το θανατερό της δέσιμο με τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Είναι συνένοχη η κυβέρνηση, γιατί στηρίζει τις ληστρικές επιδρομές στη Μέση Ανατολή, στη Συρία κι αλλού, τη βία, το αίμα, τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων και τη δημιουργία του σημερινού τραγικού προσφυγικού ποταμιού.

Η πολιτικο-στρατιωτική πρόσδεση της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η διατήρηση σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία των ΝΑΤΟικών, αμερικανικών και ευρωενωσιακών στρατιωτικών υπηρεσιών και βάσεων όπως της Σούδας, του Ακτίου, της Λάρισας, του πρώην Γ' Σώματος Στρατού, της 71ης Ταξιαρχίας και πολλών άλλων και η δημιουργία νέων βάσεων όπως της Καρπάθου, οι λεγόμενες στρατιωτικές συνεκπαιδεύσεις και οι κοινές ασκήσεις, καθημερινό πλέον φαινόμενο στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, αποτελούν την πρόβα τζενεράλε για τις ιμπεριαλιστικές τους επεμβάσεις.

Είμαστε γνώστες των ΝΑΤΟικών σχεδίων που διατυπώθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της Λισαβόνας το 2010. Αναθέτουν στις Ενοπλες Δυνάμεις το ρόλο καταστολής του λαϊκού κινήματος. Ολα αυτά είναι σε βάρος του λαού. Να μην περάσουν αυτά τα σχέδια. Κανένας περιορισμός του δικαιώματος του λαού να αγωνίζεται ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ