Σάββατο 28 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΙΑΜΕΪ.-- Τη σφαγή 18 χωρικών, μεταξύ των οποίων και ένας ιμάμης και τον τραυματισμό άλλων 11 στο χωριό Γκογκόν, κοντά στη Λίμνη Τσαντ, από τζιχαντιστές της νιγηριανής οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ», επιβεβαίωσαν χτες οι αρχές του Νίγηρα.

ΜΠΑΝΓΚΙ.-- Πάνω από 1.000.000 παιδάκια στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία παλεύουν να επιβιώσουν, έχοντας να αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική καταστροφή που προκάλεσαν προ τριών ετών οι επιθέσεις ισλαμιστών μισθοφόρων της οργάνωσης «Σελέκα» και οι συγκρούσεις τους με πολιτοφυλακές Χριστιανών, ανέφερε χτες ο Μοχάμεντ Φολ, εκπρόσωπος της «Γιούνισεφ» στην αφρικανική χώρα με πληθυσμό μόλις 4.600.000 άτομα. Ο ίδιος σημείωσε ότι σχεδόν το 50% των παιδιών στη χώρα έως πέντε ετών υποσιτίζονται.

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Οι ειδικές δυνάμεις του μαλινέζικου στρατού συνέλαβαν χτες δύο άνδρες ως βασικούς ύποπτους και ενεχόμενους με τις φονικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο ξενοδοχείο «Ράντισον Μπλου» στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμακό, που επέφεραν το θάνατο σε 19 άτομα.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χτες ότι θα ανοίξει σύντομα γραφείο της «Υπηρεσίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» στο Απου Ντάμπι, με τη μεσολάβηση και τις «εγγυήσεις» της «Διεθνούς Υπηρεσίας Ανανεώσιμης Ενέργειας» (IRENA), μολονότι το Ισραήλ δεν έχει συνάψει διπλωματικές σχέσεις με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Συναγερμό σήμανε αργά προχτές βράδυ στο Λευκό Οίκο η «εισβολή» ενός άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που τυλιγμένος με μια αμερικανική σημαία πήδηξε φράκτη και επιχείρησε να πλησιάσει τμήμα του κτιρίου στο οποίο βρισκόταν η οικογένεια του Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, για να γιορτάσει τη Μέρα των Ευχαριστιών. Ο άγνωστος αμέσως μετά έπεσε κατά γης, περιμένοντας να τον συλλάβουν οι άνδρες της φρουράς του Προέδρου Ομπάμα. Ωρες μετά, η καταναλωτική φρενίτιδα των Αμερικανών οδήγησε εκατομμύρια από αυτούς σε τεράστια πολυκαταστήματα, ενόψει των σημαντικών εκπτώσεων που έγιναν χτες στο πλαίσιο της λεγόμενης «Μαύρης Παρασκευής» με αφορμή τη Γιορτή των Ευχαριστιών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ