Για τις 4 Δεκέμβρη ανακοινώθηκε τελικά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, στην Αθήνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μιας «μίνι» ευρωπαϊκής περιοδείας του Αμερικανού υπουργού, που ξεκινά από το Παρίσι στις 30/11.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η ατζέντα συναντήσεων του Αμερικανού ΥΠΕΞ με Ελληνες αξιωματούχους θα περιλαμβάνει διμερή και περιφερειακά ζητήματα, «συμπεριλαμβανομένων του μεταναστευτικού, της προσφυγικής κρίσης και της "προόδου" σε οικονομικά ζητήματα».
Συνολικά, το πρόγραμμα της περιοδείας του Τζ. Κέρι στην Ευρώπη έχει πρώτο σταθμό το Παρίσι στις 30/11 στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνόδου του ΟΗΕ για τις κλιματικές αλλαγές. Την 1η Δεκέμβρη θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ και την επόμενη μέρα θα επισκεφθεί την Πρίστινα στο Κοσσυφοπέδιο. Ακολούθως μεταβαίνει στο Βελιγράδι για την υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ στις 3/12. Την ίδια μέρα θα βρεθεί στη Λευκωσία, ενώ τελευταίος σταθμός θα είναι η Αθήνα.