Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολύμορφη δραστηριότητα σε όλη τη χώρα

Πλήθος πολύμορφων εκδηλώσεων ξεδιπλώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα, ενταγμένες στο γιορτασμό των 97 χρόνων απ' την ίδρυση του Κόμματος, αλλά και αφιερωμένες στις πολιτικές εξελίξεις.

Μεταξύ άλλων:

Σήμερα, Τετάρτη

-- Ολοκληρώνεται το διήμερο εκδηλώσεων στη Φιλοσοφική Σχολή Αθήνας, στην αίθουσα «AULA», για τα 25 χρόνια από το θάνατο του κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσου.

-- Στις 8 μ.μ., στο κλειστό γυμναστήριο Αιγάλεω θα πραγματοποιηθεί συναυλία, αφιερωμένη στα 97 χρόνια του ΚΚΕ με το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη».

-- Στις 7 μ.μ., στην Καισαριανή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της έκδοσης της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ «Οκτώβρης 1917. Η πορεία των μπολσεβίκων προς τη νίκη», με ομιλητή τον Θέμη Καριοφίλη, στέλεχος του ΚΚΕ, και θα προβληθεί η ταινία «Οκτώβρης» των Σ. Αϊζενστάιν και Γ. Αλεξαντρόφ.

-- Η Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση προς τιμήν των 97 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματος, στις 7 μ.μ., στη μουσική σκηνή «ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ» με θέμα: «Οι ρίζες του ΚΚΕ στο Ηράκλειο: Η περίπτωση της απεργίας των σταφιδεργατών τον Αύγουστο του 1935. Σύγχρονη πείρα και διδάγματα». Θα μιλήσει ο Χάρης Φλουρής, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στην απεργία του Αυγούστου του 1935, όπου θα παρουσιαστεί το ιστορικό της, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση ντοκουμέντων από την ίδρυση του Κόμματος έως και την απεργία του 1935.

Αύριο, Πέμπτη

-- Στις 12.30 μ.μ., στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Ο πάγος έσπασε. Ο δρόμος χαράχθηκε. 98 χρόνια από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση». Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις Εστίες της ΑΣΠΑΙΤΕ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Η φοιτητική εστία στο Σοσιαλισμό».

-- Εκδήλωση με θέμα «Στη Συρία πόλεμος και προσφυγιά, στη Γαλλία τρομοκρατία, ξανά θύματα οι λαοί! Ξανά θύτες οι ιμπεριαλιστές!», διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ, στις 7 μ.μ., στον κινηματογράφο «Oscar». Θα μιλήσει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Στο χώρο της εκδήλωσης θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

-- Στις 7 μ.μ., στο Μεταξουργείο, η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ, με αφορμή την 97η επέτειο ίδρυσης του Κόμματος, οργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η πρωτοπόρα συμβολή του ΚΚΕ στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος στο Βόλο στην περίοδο πριν το 1940». Θα μιλήσει ο Γιώργος Χαρίτος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του Κόμματος. Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση αρχειακού υλικού, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μουσικό αφιέρωμα.

-- Εκδήλωση με θέμα «Επαναστατική Στρατηγική και το Πρόγραμμα του ΚΚΕ» διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Σερρών του ΚΚΕ, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα ΚΕΔΗΣ (πρώην ΔΕΠΚΑ). Θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΤΕ Λακωνίας του ΚΚΕ, το ΤΣ της ΚΝΕ, το τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καθώς και συγγενείς των θυμάτων διοργανώνουν στις 11 π.μ. εκδήλωση τιμής στον τόπο της θυσίας στο Μονοδένδρι Λακωνίας, για τους 118 πατριώτες, αντιστασιακούς ΕΑΜίτες - κομμουνιστές που εκτελέστηκαν από τα στρατεύματα κατοχής και στη συνέχεια στη διπλανή τοποθεσία Κοκκινολούτσα, για να τιμήσουν άλλους 45 ήρωες που, επίσης, εκτελέστηκαν από τα στρατεύματα κατοχής.

Την Παρασκευή 27/11

-- Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αλύγιστους αγωνιστές που εκτελέστηκαν την περίοδο 1948 - 1949 με απόφαση του Εκτακτου Στρατοδικείου Χαλκίδας οργανώνει η ΚΟ Εύβοιας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 μ.μ., στο Θέατρο Παπαδημητρίου. Θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με αφήγηση χρονικού, απαγγελία ποιημάτων και τραγούδι.

Το Σάββατο 28/11

-- Στις 7 μ.μ., στο Περιστέρι, στο Θέατρο Πολιτών (Τεγέας & Μονής Δαμάστας), θα πραγματοποιηθεί πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση προς τιμήν του κομμουνιστή λαϊκού δημάρχου Ευγένη Χαραλαμπίδη, που εκτελέστηκε στο Λαζαρέτο της Κέρκυρας. Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα και έκθεση φωτογραφίας.

-- Στις 7 μ.μ., στον Υμηττό (αίθουσα ΦΟΥ), θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση των τριών τευχών της έκδοσης του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό», με ομιλήτρια την Αννα Αγαθοκλέους, στέλεχος του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ