Σάββατο 21 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«BALKAN BRIDGES 15»
Αλλη μια άσκηση με ομπρέλα ΝΑΤΟ στο φόντο ιμπεριαλιστικών σχεδίων

Με τη «συνδρομή» του «Joint Force Training Center» της λυκοσυμμαχίας

Από πολυεθνική άσκηση στο Κιλκίς για «επιχειρήσεις υποστήριξης ειρήνης» (όπως βαφτίζονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις)
Από πολυεθνική άσκηση στο Κιλκίς για «επιχειρήσεις υποστήριξης ειρήνης» (όπως βαφτίζονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις)
Σε άλλη μια άσκηση υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ προχωρούν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στην πρεμούρα της να εμπλακεί ακόμα βαθύτερα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, προς γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων μονοπωλίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, από Δευτέρα 23/11 έως Παρασκευή 27/11, θα διεξαχθεί η πολυεθνική άσκηση «BALKAN BRIDGES 15» με τη συμμετοχή προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων Αλβανίας, Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Βουλγαρίας, Ελλάδας, Μαυροβουνίου, ΠΓΔΜ, Ρουμανίας, Σερβίας και Τουρκίας. Συμμετέχουν, δηλαδή, δυνάμεις από όλο το τόξο των Βαλκανίων, όπου εντείνονται το τελευταίο διάστημα οι ενδοκαπιταλιστικές κόντρες, π.χ. μεταξύ ΗΠΑ - Γερμανίας ή μεταξύ ΗΠΑ - Ρωσίας, για το ποια μονοπώλια, ποιας πλευράς, θα πάρουν προβάδισμα, μεταξύ άλλων, για το στρώσιμο αγωγών, την εκμετάλλευση πλουταπαραγωγικών πηγών, μονάδων και διαύλων.

Οπως ανακοινώθηκε, επισήμως, από το ΓΕΕΘΑ, «η άσκηση, η διεξαγωγή της οποίας αποφασίσθηκε στο πλαίσιο της διαβαλκανικής συνόδου των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι τύπου CPX/CAX- Command Post Exercise/Computer Assisted Exercise και θα εκτελεσθεί από τις έδρες των εθνικών κέντρων προσομοίωσης των συμμετεχουσών χωρών, με κεντρική διεύθυνση από το National Military Training Complex - NMTC της Βουλγαρίας και τη συνδρομή του NATO Joint Force Training Center (JFTC)».

Ξανά για τη «διαχείριση και διανομή πληροφοριών»

Ως βασικά αντικείμενα της άσκησης προβάλλονται η «εκπαίδευση στην διεξαγωγή επιχειρήσεων υποστήριξης της ειρήνης, η προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών και η δοκιμή των διαδικασιών διαχείρισης και διανομής πληροφοριών μέσω δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών».

Οπου ως «επιχειρήσεις υποστήριξης ειρήνης», τα ιμπεριαλιστικά κέντρα εννοούν τις επεμβάσεις τους σε μια σειρά ζώνες του πλανήτη, όπου διακυβεύονται ισχυρά μονοπωλιακά τους συμφέροντα, και με προσχήματα όπως οι τζιχαντιστές.

Η δε έμφαση της άσκησης στη «διαχείριση και διανομή πληροφοριών» έρχεται και «κουμπώνει» με όσα είπε ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, την περασμένη Τρίτη, προσερχόμενος στο συμβούλιο των υπουργών Αμυνας των κρατών - μελών της ΕΕ. Εκεί, κατόπιν αιτήματος της γαλλικής κυβέρνησης, αποφασίστηκε ομόφωνα η ενεργοποίηση του άρθρου 42 παράγραφος 7 της Συνθήκης της ΕΕ (η Συνθήκη του Μάαστριχτ), σύμφωνα με το οποίο, εάν ένα κράτος - μέλος της ΕΕ δεχτεί ένοπλη επίθεση στο έδαφός του, τα άλλα κράτη - μέλη έχουν την υποχρέωση να το βοηθήσουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν, ενώ «θεμελιώδης» ρόλος αναγνωρίζεται και στο ΝΑΤΟ.

Διόλου τυχαία όπως φαίνεται, ο Π. Καμμένος, προσερχόμενος στη Σύνοδο, εστίασε ειδικά στη σημασία ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ ΕΕ και ΝΑΤΟ, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Οι υπουργοί Αμυνας της ΕΕ πρέπει να λάβουμε μία απόφαση γιατί έχουμε μία καινούρια κατάσταση στην Ευρώπη. Είναι η 11η Σεπτεμβρίου για την Ευρώπη. Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Είναι πολύ σημαντική η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ»...

Αλλωστε, ένας από τους τομείς που η ντόπια αστική τάξη, με τις στρατιωτικές της υποδομές και δυνάμεις, συνδράμει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, όλα αυτά τα χρόνια, είναι και ο τομέας των πληροφοριών, κρισιμότατος παράγοντας για τη διεξαγωγή και επιτυχία κάθε επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ