Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ» - ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Νικητές επέστρεψαν στο πόστο τους οι απεργοί

Αποφάσισαν αναστολή των κινητοποιήσεων μετά τη δέσμευση της εργοδοσίας ότι ανακαλεί τις 17 απολύσεις

Από τις κινητοποιήσεις για την ανάκληση των απολύσεων στην «Ανακύκλωση»
Από τις κινητοποιήσεις για την ανάκληση των απολύσεων στην «Ανακύκλωση»
Με ψηλά το κεφάλι και έχοντας στο πλευρό τους τα σωματεία που τους συμπαραστάθηκαν στο δύσκολο αγώνα, οι 47 εργαζόμενοι στη «Γενική Ανακύκλωση» στα Γιάννενα μπήκαν νωρίς χτες το πρωί ξανά για δουλειά, ύστερα από 17 μέρες απεργίας, που χτυπήθηκε με λύσσα από την εργοδοσία και τις κρατικές δυνάμεις καταστολής.

Με τον αγώνα τους, υποχρέωσαν την εργοδοσία να δεσμευτεί εγγράφως ότι ανακαλεί τις 17 απολύσεις που είχε ανακοινώσει και ότι δεν πρόκειται να καταργήσει καμιά από τις 47 θέσεις εργασίας που υπάρχουν στο εργοστάσιο. Οι ανακοινώσεις αυτές, από την πλευρά της εργοδοσίας, έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης, σε συνάντηση με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

Ακολούθησε, το ίδιο βράδυ, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, όπου αποφασίστηκε η λήξη των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, όχι όμως και το τέρμα της αγωνιστικής επιφυλακής και επαγρύπνησης, για το ενδεχόμενο να μείνουν κυριολεκτικά στα χαρτιά οι δεσμεύσεις της εργοδοσίας.

Τον νικηφόρο αγώνα των εργαζομένων στην Ανακύκλωση, χαιρετίζει η ΤΟ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, η οποία χτες έδωσε συνέντευξη Τύπου. Οπως τονίστηκε εισηγητικά, «ο αγώνας των εργατών της "Ανακύκλωσης" δείχνει το δρόμο σε όλους τους εργάτες της χώρας μας, είναι φάρος αγωνιστικής ελπίδας και αισιοδοξίας (...)

Στέλνει σε όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους το μήνυμα να ορθώσουν το ανάστημά τους, με την οργάνωση και την αλληλεγγύη τους να τσακίσουν τη λογική που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση και η εργοδοσία ότι τίποτα δε γίνεται, ότι μόνος δρόμος είναι η υποταγή και οι θυσίες για να αυγαταίνουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Στέλνει μήνυμα να σπάσει ο φόβος και η μοιρολατρία, δείχνει ότι τους οργανωμένους εργάτες δεν είναι εύκολο να τους λυγίσουν η τρομοκρατία και οι απειλές».

Συλλαλητήριο σήμερα στο Ηράκλειο

Στο μεταξύ, εξαφανισμένη παραμένει η νέα εργοδοσία στο εργοστάσιο της «Ανακύκλωσης» στο Ηράκλειο Κρήτης, μετά την προσπάθεια που έκανε αρχικά με διάφορα μέσα και με καταστολή να σπάσει τον αγώνα των εργαζομένων, που διεκδικούν να παραμείνουν στη δουλειά με τα ίδια δικαιώματα και να μην αντικατασταθούν με νέους, φθηνότερους συναδέλφους τους, όπως σχεδιάζει η εργοδοσία.

Χτες, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και η σωματειακή Επιτροπή στο εργοστάσιο της «Ανακύκλωσης» έδωσαν συνέντευξη Τύπου και ενημέρωσαν για τις εξελίξεις στο δίκαιο αγώνα τους. Σήμερα, στις 7 μ.μ. καλούν σε συλλαλητήριο αλληλεγγύης στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ