Παρασκευή 17 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μια γροθιά οι εργαζόμενοι στην «Ανακύκλωση»

Από τη στάση εργασίας και τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων
Από τη στάση εργασίας και τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων
Με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη η 4ωρη στάση εργασίας στο εργοστάσιο «Ανακύκλωσης» στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου (ΒΙΠΕΗ). Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι έξω από τις πύλες του εργοστασίου, δίνοντας μία πρώτη απάντηση στην εργοδοσία, που θέλει να ξεζουμίζει τους εργάτες για ακόμα περισσότερα κέρδη, αθετώντας ακόμη και τις βασικές της υποχρεώσεις και δεσμεύσεις. Στη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε ομόφωνα η κλιμάκωση του αγώνα με διάφορες μορφές πάλης το επόμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, οι εκπρόσωποι της Σωματειακής Επιτροπής των εργαζομένων και της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου. Οπως εξήγησαν, μετά τον πολύμηνο αγώνα που έδωσαν πέρσι για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, επέστρεψαν στη δουλειά νικητές. Η εργοδοσία, όμως, συνεχίζει την προσπάθεια να εντατικοποιήσει την εργασία και να διασπάσει την ενότητά τους. Τους προηγούμενους μήνες απέλυσε δύο εργαζόμενους, ενώ παίρνει μέτρα τρομοκράτησης, με προφορικές και γραπτές προειδοποιήσεις για απόλυση εργαζομένων και συνδικαλιστών. «Λέμε στην εταιρεία ότι δεν θα δεχτούμε την προσπάθεια τρομοκράτησης με τις έγγραφες παρατηρήσεις που ανοίγουν το δρόμο για νέες απολύσεις. Να τις πάρει πίσω τώρα!», υπογράμμισαν.

Κατήγγειλαν ακόμα ότι η εργοδοσία συνεχίζει να διαχωρίζει μισθολογικά τους εργαζόμενους σε «νέους» και «παλιούς» και καταστρατηγεί το 6ήμερο - 40ωρο. Περιέγραψαν πως δουλεύουν μέσα σε άσχημες συνθήκες για την ασφάλειά τους, με τη μάζα των προς ανακύκλωση υλικών να έχει αυξηθεί κατά 17%, όπως υπολογίζει ο δήμος Ηρακλείου.

«Εχουμε συμφέρον οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της "Ανακύκλωσης" να κατανοήσουν τη δύναμή τους, να αντιληφθούν ότι ο εχθρός είναι ενιαίος, αρά και η απάντησή μας πρέπει να είναι ενιαία» υπογράμμισαν, τονίζοντας ότι απαίτησή τους είναι «να μπει ένα τέλος στο καθεστώς των εργολαβιών που βάζει συνεχώς σε ανασφάλεια τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας. Διεκδικούμε μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα και όρους εργασίας κατοχυρωμένα μέσα από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ