Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
«Κιτρινόμαυρη» εκτόξευση... αυτοκτονία ΠΑΟΚ

Πιο κοντά στο στόχο της πρόκρισης στο Last-32 του Eurocup βρίσκονται πλέον ΑΕΚ και Αρης μετά τις σημαντικές νίκες που πέτυχαν χτες για την 6η αγωνιστική των ομίλων, με Κράσνι εκτός και Τραμπζοσπόρ εντός, αντίστοιχα. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ αυτοκτόνησε στην Ουγγαρία χάνοντας ένα ...δικό του ματς από τη Σολνόκι και παραμένει σε δύσκολη θέση για την πρόκριση.

Η ΑΕΚ στη Ρωσία πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα την Κράσνι για την ήττα στο ΟΑΚΑ επικρατώντας με 82-78 στην παράταση (κ.α. 70-70), ερχόμενη πλέον πιο κοντά στο στόχο της πρόκρισης αφού έφθασε τις 4 νίκες έναντι 2 ηττών στον όμιλο. Η Ενωση είχε δύο πρόσωπα στον αγώνα, το κακό της που έδειξε στο πρώτο δεκάλεπτο (έχανε με 22-14) και στο 4ο, όταν και απώλεσε διαφορά +11 π., και το καλό της στη 2η περίοδο όταν και πήρε προβάδισμα στο σκορ 33-34, στην 3η όταν ήταν συνεχώς μπροστά με διαφορά (55-44 στο 26') αλλά και στην παράταση όπου με καλή άμυνα έκλεψε τη νίκη. Κορυφαίος της Ενωσης για μια ακόμη φορά ήταν ο Μαυροκεφαλίδης (28 π.) που πέτυχε καθοριστικά καλάθια στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας αλλά και στην παράταση.

Σπουδαίας σημασίας νίκη στο «Νίκος Γκάλης» πέτυχε και ο Αρης επί της Τραμπζοσπόρ με 78-70 και όχι μόνο είδε την πρόκριση αλλά παραμένει σε τροχιά διεκδίκησης της πρώτης θέσης του ομίλου παραμένοντας στο ρετιρέ. Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς κάλυψαν και τη διαφορά της ήττας τους στην Τουρκία (-3) και απέκτησαν πλεονέκτημα έναντι του κύριου αντιπάλου για την πρωτιά (ο άλλος είναι η Ούνιξ). Οι «κιτρινόμαυροι» εξ αρχής απέκτησαν προβάδισμα στο σκορ (22-19, 40-36, 53-47) ελέγχοντας το ρυθμό του παιχνιδιού, ενώ με καλή άμυνα κρατούσαν σε απόσταση ασφαλείας τους αντιπάλους τους. Κορυφαίος του Αρη ήταν ο Χάγκινς (18 π.).

Σπουδαίο βήμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο έκαναν χτες με τις νίκες τους ΑΕΚ και Αρης

Eurokinissi

Σπουδαίο βήμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο έκαναν χτες με τις νίκες τους ΑΕΚ και Αρης
Το πάθημα στο πρώτο ματς όταν και προηγήθηκε με σοβαρή διαφορά και πήρε αγχωτική νίκη δεν έγινε και τόσο μάθημα στον ΠΑΟΚ, που χτες στην Ουγγαρία υπέστη και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο την ήττα από τη Σολνόκι με 78-69. Ετσι πλέον παραμένει σε δύσκολη θέση όσον αφορά την πρόκριση. Τα χειρότερα για τον ΠΑΟΚ είναι ότι έχασε και τη διαφορά (+3) της νίκης του στην Πυλαία επί του ίδιου αντιπάλου. Ο Δικέφαλος... αυτοκτόνησε αφού κατάφερε να προηγηθεί με 19 π. (45-26) κρατώντας το προβάδισμα σε ασφαλή επίπεδα μέχρι το 30' (55-41), εντούτοις κατέρρευσε αμυντικά στην τελευταία περίοδο όταν και δέχθηκε 37 π.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ