Σάββατο 7 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Καταγγέλλει την αύξηση των δημοτικών τελών για το 2016

Την αύξηση των δημοτικών τελών που αποφάσισε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης για το 2016 καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση». Μεταξύ άλλων, απαντά στο επιχείρημα της αύξησης του τέλους ταφής από την κυβέρνηση που οδήγησε και στην απόφαση για ακόμα μεγαλύτερα δημοτικά τέλη, ενώ προχωρά και σε παρατηρήσεις σχετικά με την πολιτική που ασκεί τόσο η νυν δημοτική αρχή όσο και οι προηγούμενες.

Η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

«Δεν μας έφταναν ο ΕΝΦΙΑ, η μείωση των συντάξεων, η αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, η αύξηση της φορολογίας και τα άλλα χαράτσια που τσακίζουν το λαό, είχαμε και την αύξηση των δημοτικών τελών που αποφάσισε η δημοτική αρχή, με το πρόσχημα της αύξησης από την κυβέρνηση του τέλους ταφής για τους δήμους από 1/1/2016 κατά 35 ευρώ (Στις οικίες για το Ελληνικό από 0,86 ευρώ / τ.μ., το τέλος εκτινάσσεται στα 1,15 ευρώ / τ.μ., όσο δηλαδή στην Κοινότητα Αργυρούπολης που παραμένει στα 1,15 ευρώ / τ.μ. Αύξηση και στα καταστήματα και στις δύο κοινότητες. Το τέλος διαμορφώνεται από 2,32 ευρώ / τ.μ., σε 2,90 ευρώ / τ.μ.).

Η αύξηση των δημοτικών τελών για οικίες και καταστήματα θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά και τους μικροκαταστηματάρχες της περιοχής.

Παρατήρηση 1η: Δεν είναι τυχαίο ότι οι τελευταίες διοικήσεις στηρίχθηκαν από τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, που προώθησαν και προωθούν την ανταποδοτικότητα και την ανταγωνιστικότητα στους δήμους (τοπικά χαράτσια και φόροι με στόχο την άντληση εσόδων). Τα κόμματα αυτά και οι εκλεκτοί τους αφήνουν στο απυρόβλητο, δεν ενημερώνουν, ούτε βέβαια κινητοποιούν τον κόσμο για την πολιτική των περικοπών στη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από το κράτος, που παρά την άγρια φορολογία και το χαράτσωμα βάζει τον δημότη να ξαναπληρώνει για μια σειρά από υπηρεσίες, π.χ. καθαριότητα, πολιτισμός, αθλητισμός κ.ά.

Παρατήρηση 2η: Ούτε αυτή ούτε η προηγούμενη διοίκηση δέχτηκαν τις προτάσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ...ούτε μία λέμε, για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας, εφαρμόζοντας διαφορετικούς συντελεστές με ζώνες σε οικίες και σε καταστήματα, ώστε να ισορροπήσει τα έσοδα. Με λίγα λόγια, να μην πληρώνει το ίδιο ο εφοπλιστής που μένει στο Κάτω Ελληνικό, με το νοικοκυριό στα Σούρμενα ή την Αγ. Βαρβάρα. Να μην πληρώνει το ίδιο ο μικρομαγαζάτορας με 50 τ.μ. μαγαζί, με την τράπεζα, το παραλιακό κέντρο και την πολυεθνική KΑΡΦΟΥΡ, που δέχτηκε και απ' αυτή τη διοίκηση, όπως και απ' την προηγούμενη, ως δωράκι τη μείωση ενοικίου.

Παρατήρηση 3η: Με βάση μνημονιακό νόμο όταν ο δήμος δεν πιάνει τα προϋπολογισθέντα έσοδα μιας χρονιάς, μεταφέρει το υπόλοιπο στην επόμενη, επιβαρύνοντας τους δημότες με νέες αυξήσεις, αφού έρχεται το Δημοσιονομικό Συμβούλιο και το Οικονομικό Παρατηρητήριο να επιβάλουν τέτοια μέτρα. Και από την άλλη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποφάσισε την απαλλαγή των μεγάλων επιχειρήσεων από τα τέλη, που εκμεταλλεύονται δημόσια γη στα όρια των δήμων. Αυτά ψήφισαν όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ στη Βουλή. Ετσι, για να μην ξεχνιόμαστε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ