Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Θράσος ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία

Βραβείο στην απεργοσπασία διεκδικεί η αεροπορική εταιρεία «Ryanair», γνωστή ως χαμηλού κόστους και ...υψηλής εκμετάλλευσης των εργαζομένων της. Ετσι, προωθεί καμπάνια με σύνθημα «Διατηρήστε τους Ευρωπαϊκούς Ουρανούς Ανοιχτούς», με την οποία καλεί τους πελάτες να «διεκδικήσουν» το «δικαίωμά τους να μην ακυρώσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια μικρές ομάδες της Υπηρεσίας Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας που με απεργίες κλείνουν τους ουρανούς της Ευρώπης».

Ετσι καταφέρεται ευθέως ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων ως μέσου για να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Αναφέρεται στην περίπτωση των Γάλλων ελεγκτών που από το 2009 έχουν κάνει 39 μέρες απεργίας. Ετσι, καλεί τα «θεσμικά όργανα» της ΕΕ να πάρουν μέτρα και φιλοδοξεί το συγκεκριμένο μονοπώλιο, όταν μαζέψει 1 εκατομμύριο υπογραφές, να παρουσιάσει το «αίτημά» του στις Βρυξέλλες, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο.

Τέτοιο θράσος και κυνικότητα, που βέβαια αντλούνται από την αντιδραστική αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, που τσακίζει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία του κεφαλαίου. Γι' αυτό και αυτή η «πρωτοβουλία» της αεροπορικής εταιρείας πρέπει να πάρει το ...δρόμο της: Στον κάλαθο των αχρήστων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ