Ανακοίνωση για την καταδίκη τεσσάρων εκπαιδευτικών για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις το 2013
Ως πρόκληση για το εργατικό - λαϊκό κίνημα καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ την καταδίκη σε φυλάκιση 20 ημερών, με ένα χρόνο αναστολή, τεσσάρων εκπαιδευτικών για τη συμμετοχή τους σε απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου, το Σεπτέμβρη του 2013.
«Τη στιγμή που εκατοντάδες μαθητές στο νησί μας είναι χωρίς εκπαιδευτικούς και άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά με τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό, η Δικαιοσύνη καταδίκασε τους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επειδή διαμαρτυρήθηκαν και κινητοποιήθηκαν στα πλαίσια πανελλαδικής απεργίας του κλάδου τους το Σεπτέμβρη του 2013, για να μην τεθεί κανείς από τους συναδέλφους τους σε διαθεσιμότητα καθώς και ενάντια στις τραγικές ελλείψεις που υπήρχαν και υπάρχουν στην Εκπαίδευση», σημειώνει η ΤΕ Σάμου.
Οπως τονίζει, «λίγες μέρες πριν από τη δίκη των συνδικαλιστών του νοσοκομείου για την κινητοποίησή τους ενάντια στην φασιστικής έμπνευσης αιμοδοσία "μόνο για Ελληνες" της Χρυσής Αυγής, η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί πρόκληση για το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι στόχος της συγκυβέρνησης και του πολιτικού και νομικού της προσωπικού είναι να τρομοκρατήσουν το λαό ώστε να ενδώσει χωρίς διαμαρτυρίες στο συνεχή σφαγιασμό των δικαιωμάτων του από την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ. Εξάλλου, μέσα στα μέτρα του 3ου μνημονίου είναι και η προώθηση αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο, με τις οποίες κυριολεκτικά μπαίνει στο γύψο η δράση των σωματείων και των εργαζομένων.
Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, όλο το λαό του νησιού να καταδικάσουν την απόφαση και τις διώξεις συνδικαλιστών, να μην επιτρέψουν περιορισμό και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, να δυναμώσουν την κοινή δράση και πάλη τους ενάντια στην πολιτική που θέλει τα σχολειά χωρίς δασκάλους και καθηγητές, ενάντια στο "νέο" σχολείο της αγοράς που ψάχνει χορηγούς και μαθητές - πελάτες, να οργανώσουν την πάλη τους για σχολείο ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά, που θα τα μορφώνει ολόπλευρα και θα χτίζει ολοκληρωμένες και αγωνιστικές προσωπικότητες και όχι αμόρφωτους, φτηνούς κι ευέλικτους αυριανούς εργαζόμενους που θα θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλίων».