Τρίτη 6 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Προθυμία για επικίνδυνους ρόλους

Εγραψε η «Αυγή» στην ηλεκτρονική της έκδοση, την περασμένη Παρασκευή, για το κυβερνητικό ταξίδι στις ΗΠΑ: «Σχετικά με τα ζητήματα διεθνούς πολιτικής, τονίζουν ότι στο συγκεκριμένο τομέα, αξιοποιήθηκε το γεγονός ότι η Ελλάδα και η κυβέρνηση βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής. Αυτή η ενίσχυση της δημόσιας εικόνας αξιοποιήθηκε για να εδραιωθεί ο ρόλος της Ελλάδας, σαν πόλου σταθερότητας στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου». Πράγματι, στο πλαίσιο της προσπάθειας για καπιταλιστικές επενδύσεις και την επιδίωξη της γεωστρατηγικής αναβάθμισης του κεφαλαίου, η ελληνική κυβέρνηση έδειξε πρόθυμη να αναλάβει αναβαθμισμένο ρόλο στην ιμπεριαλιστική δράση στα Βαλκάνια, φτάνοντας μέχρι να κάνει πρόταση στο ευρωατλαντικό προτεκτοράτο - Κοσσυφοπέδιο, μαζί με την Ελλάδα «να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν όλες τις μορφές συνεργασίας, με ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα», ενώ ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών μίλησε ανοιχτά στον ΟΗΕ για ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, δείχνοντας ετοιμότητα ακόμη και στρατιωτικής εμπλοκής της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, σε μια περιοχή που «βρωμάει μπαρούτι» και ματώνουν λαοί.

Πολλά ψέματα οι κουτοπόνηροι

Εγραψε η «Αυγή» 4/10/2015: «Η κυβέρνηση Τσίπρα θα κάνει ό,τι μπορεί, θα διαπραγματευτεί, θα μηχανευτεί, θα σκιστεί, για να περάσει όσο γίνεται πιο ανώδυνα, για τους μη έχοντες τουλάχιστον, τα επώδυνα. Και, δεύτερον, ότι η ασφυξία από το κολάρο των δανειστών θα δώσει ώθηση και ταχύτητα στα "άλλα". Στα άκρως σημαντικά για το σήμερα και το αύριο. Για τα οποία δεσμεύτηκε προεκλογικά. Μιλάμε φυσικά για τις βαθιές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κράτος, στο κράτος και στο κράτος. Γιατί από 'κεί ξεκινούν κι εκεί καταλήγουν όλα: Δικαιοσύνη, Παιδεία, Υγεία, φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, ρεμούλα, κομματισμός. Κάθε αλλαγή στη ζωή του πολίτη έχει να κάνει με τις αλλαγές στο κράτος. Και κάθε αλλαγή στο κράτος θα πιστοποιεί τη διαφορετική ποιότητα αυτής της κυβέρνησης». Πολλά ψέματα μαζί σε μια κουτοπόνηρη προπαγάνδα, που προσπαθεί να κάνει το «μαύρο - άσπρο». Γιατί το μνημόνιο σφάζει το λαό και η σφαγή δεν είναι ανώδυνη, πονάει όπως και αν γίνει. Οσο για τις αλλαγές στο κράτος, αυτές δεν πρόκειται να αυξήσουν μισθούς, συντάξεις, δεν πρόκειται να κάνουν αποκλειστικά δημόσια δωρεάν την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, δεν πρόκειται να καταργήσουν τη φοροληστεία του λαού, δεν πρόκειται να καταργήσουν την ανεργία κ.λπ. Τι θα κάνουν οι αλλαγές στο κράτος μαζί με το μνημόνιο; Θα βάλουν αέρα στα πανιά του κεφαλαίου και των κερδών.

Παραδοχές

«Οφείλουμε να τελειώνουμε γρήγορα με την πρώτη αξιολόγηση, ώστε ν' ανοίξει επιτέλους η αναγκαία συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους». Βιάζεται ο πρωθυπουργός - που είπε τα παραπάνω μιλώντας το Σάββατο στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - να φορτώσει νέα μέτρα στην πλάτη του λαού, ώστε να πάρει το «πράσινο φως» για την έναρξη της συζήτησης για αναδιάρθρωση του χρέους. Μάλιστα, προκειμένου να μην υπάρξουν προσκόμματα στην επιδίωξή του αυτή, ρίχνει το «δόλωμα» ότι τάχα απ' την απομείωση του χρέους θα ωφεληθεί ο λαός. Τι είδους όφελος δε διευκρινίζει, αποφεύγει να αραδιάσει περισσότερα ψέματα. Οταν, όμως, ομολογεί ότι η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους είναι αναγκαία συνθήκη για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, λέγοντας ότι απ' αυτή «εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η επιστροφή της χώρας στην κοινωνική και οικονομική σταθερότητα, που αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για τη δημιουργία ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος», ο λαός πρέπει να κουμπώνεται. Ο Αλ. Τσίπρας παραδέχεται ότι απ' την ικανότητα της κυβέρνησής του να εξασφαλίσει ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο, χειραγωγώντας το λαό στα προτάγματά του, εξασφαλίζοντας δηλαδή την υποταγή του στην πολιτική που τον σφαγιάζει, θα κριθεί αν θα ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και των επίδοξων επενδυτών.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ