Τρίτη 6 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
41ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Μεθαύριο ανοίγει τις πύλες του στο πάρκο «Α. Τρίτση»

Οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν με τις εργασίες προετοιμασίας του χώρου του Φεστιβάλ
Οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν με τις εργασίες προετοιμασίας του χώρου του Φεστιβάλ
Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη πολιτική νεολαιίστικη γιορτή έχει αρχίσει. Σε δυο μέρες ανοίγει τις πύλες του το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στο πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτση» στο Ιλιον. Το Φεστιβάλ θα είναι τριήμερο, από την Πέμπτη 8 Οκτώβρη έως και το Σάββατο 10 Οκτώβρη και θα περιλαμβάνει όλα όσα γνωρίζουμε και αγαπάμε στην υπερσαραντάχρονη πορεία του.

Το Σάββατο, 10 Οκτώβρη, θα μιλήσει στο Φεστιβάλ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και την ίδια μέρα νωρίτερα, θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης.

Παράλληλα, στις εκδηλώσεις του περιλαμβάνονται έξι οργανωμένες συζητήσεις, πολλές συναυλίες και αφιερώματα από γνωστούς κι αγαπημένους καλλιτέχνες, θεατρικά δρώμενα, αθλητικές επιδείξεις, χώροι αφιερωμένοι στους μαθητές, στους φοιτητές, στους νέους εργαζόμενους και άνεργους, στην πάλη κατά των ναρκωτικών, στο ποιοτικό βιβλίο κ.ά.

Οι βασικοί χώροι του Φεστιβάλ έχουν ήδη πάρει τη μορφή τους στο πάρκο «Τρίτση» όπου καθημερινά, δουλεύουν εθελοντικά συνεργεία της ΚΝΕ και του ΚΚΕ για το στήσιμο του Φεστιβάλ. Το πάρκο έχει ήδη ηλεκτροφωτιστεί και καθαριστεί, προκαλώντας το θαυμασμό των επισκεπτών του για τη δουλειά των παιδιών της ΚΝΕ, που κάθε χρόνο, με αφορμή το Φεστιβάλ το φροντίζουν και του δίνουν την εικόνα που πραγματικά έπρεπε να έχει. Τις ώρες που μας απομένουν μέχρι να αρχίσουν οι πλούσιες εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ, τα συνεργεία της ΚΝΕ βάζουν τις τελευταίες πινελιές σε κάθε γωνιά, ώστε όλα να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τη μεγάλη γιορτή.

Παράλληλα, δουλεύουν για την προπαγάνδιση του Φεστιβάλ. Τόσο στο πάρκο όσο και σε κάθε γειτονιά της Αττικής, κάνουν εξορμήσεις με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και με το κουπόνι ενίσχυσης της ΚΝΕ, καλούν τη νεολαία να δώσει μαζικά το «παρών», ανοίγουν συζήτηση για το περιεχόμενο του Φεστιβάλ, που συμπυκνώνεται στο κεντρικό του σύνθημα (δανεισμένο από στίχους του Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ): «Την ορμή μας την έχουμε απ' τους αιώνες... Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές»!



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ