Σάββατο 3 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΒΟΛΟΣ: 130.000 ευρώ σε δόσεις καλείται να πληρώσει μια 79χρονη γυναίκα στο Βόλο, για το σπίτι που της παραχώρησε με δωρεά ο ΟΕΚ το 2008. Ενα χρόνο πριν, είχε αναλάβει εξολοκλήρου την ανατροφή των τριών ανήλικων εγγονιών της, ύστερα από το θάνατο των γονιών τους σε τροχαίο. Πριν από μερικούς μήνες, ο ΟΑΕΔ συνέταξε το παραχωρητήριο για τον οριστικό τίτλο μεταβίβασης του ακινήτου στα παιδιά και προέκυψε η συγκεκριμένη οφειλή. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, η δωρεά είχε γίνει προφορικά, χωρίς να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και ότι τώρα θα γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να διευθετηθεί το θέμα.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Την αγανάκτηση των συνταξιούχων για τις περικοπές, παλιές και νέες, που υφίστανται εκφράζουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ. Καλούν όλους τους συνταξιούχους «να δώσουν την απάντηση που πρέπει σε τέτοιες προκλήσεις, γυρίζοντας την πλάτη σ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις που απεργάζονται νέα λεηλασία της ζωής μας. Να οργανωθούν στα σωματεία τους και να αγκαλιάσουν τους αγώνες που έρχονται αναπόφευκτα απέναντι σε τέτοιες πολιτικές που κάνουν τους φτωχούς - φτωχότερους και τους πλούσιους - πλουσιότερους».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κινητοποίηση στον ΟΑΣΘ έκαναν την Πέμπτη οι Επιτροπές Ανέργων Ε' Διαμερίσματος, Τούμπας, κέντρου Θεσσαλονίκης και Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, απαιτώντας τη διαγραφή των προστίμων που έχουν επιβληθεί σε άνεργους επειδή αδυνατούσαν να πληρώσουν το εισιτήριο μεταφοράς τους με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Η διοίκηση του Οργανισμού δεσμεύθηκε ότι θα διαγράψει τα πρόστιμα.

ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Δεδουλευμένα τριών μηνών χρωστά, σύμφωνα με καταγγελίες, η εταιρεία «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», που έχει αναλάβει τη φύλαξη στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Επίσης, δεν έχει καταβάλει το επίδομα αδείας και τις νόμιμες προσαυξήσεις για Κυριακές, αργίες και νυχτερινή εργασία. Η Επιτροπή Αγώνα Θριασίου Νοσοκομείου του ΠΑΜΕ απαιτεί να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, να εξασφαλιστεί η σταθερή καταβολή του μισθού, χωρίς καμία περικοπή. Τονίζει ότι οριστική λύση μπορεί να δώσει η ανάκληση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών και η πρόσληψη όλων των εργολαβικών εργαζομένων με μόνιμη, σταθερή εργασία και πλήρη δικαιώματα.

ΑΝΕΡΓΙΑ: Μικρή αύξηση στο 25,2% σημείωσε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνη του 2015, σε σχέση με το Μάη (25%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat). Σταθερή παρέμεινε η ανεργία στην Ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» (11% και 9,5%, αντίστοιχα) τον Αύγουστο του 2015 σε σχέση με τον Ιούλη. Συνολικά τον Αύγουστο καταγράφονται 23 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 17,6 εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρωζώνη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα λαϊκά προβλήματα στο επίκεντρο της δράσης(2014-09-23 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις κόντρα στην ανεργία(2012-12-21 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για δωρεάν μεταφορά ανέργων, σπουδαστών, μαθητών(2012-11-03 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για δωρεάν μεταφορά ανέργων, σπουδαστών, μαθητών(2012-11-03 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για δωρεάν μεταφορά(2012-10-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ