Σάββατο 3 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
Κλιμακώνουν με παρακαταθήκη την πετυχημένη απεργία

Ξεχωριστή αναφορά κάνει το σωματείο στην αλληλεγγύη που εκφράστηκε από άλλα συνδικάτα και τον «Ριζοσπάστη»

Από τη συγκέντρωση για την περιφρούρηση της απεργίας, έξω από την «Ιριδα»
Από τη συγκέντρωση για την περιφρούρηση της απεργίας, έξω από την «Ιριδα»
Τους εργαζόμενους που πήραν μέρος στην προχτεσινή απεργία, που ξενύχτισαν στη μάχη της περιφρούρησης, αλλά και όσους έκαναν για πρώτη φορά το βήμα και πήραν τη θέση τους δίπλα στους απεργούς συναδέλφους τους, χαιρετίζει η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.

Σημειώνει ακόμα την έμπρακτη αλληλεγγύη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, που εκφράστηκε και με τη συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων και Εργατικών Κέντρων στην περιφρούρηση της απεργίας.

Ενημερώνει, τέλος, τους εργαζόμενους πως το ΔΣ θα συνεδριάσει για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα, ενώ θα οργανωθούν συγκεντρώσεις και συζήτηση στους χώρους δουλειάς, για να παρθούν οι τελικές αποφάσεις, στην προοπτική της κλιμάκωσης.

Το σωματείο καταγγέλλει, επίσης, τη διοίκηση του πρακτορείου «Ευρώπη», που κατέφυγε στα δικαστήρια για να κηρύξει παράνομη την απεργία, καθώς και τη δικαστική απόφαση που έκρινε την κινητοποίηση παράνομη, αναγορεύοντας τα πρακτορεία σε «επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, η λειτουργία των οποίων έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου».

Η απάντηση στις παραπάνω μεθοδεύσεις δόθηκε από τους ίδιους τους απεργούς, που ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά: «Η μαζικότατη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση ήταν η καλύτερη απάντηση στις εταιρείες και στα νομικά τους τερτίπια, αλλά και στα πρόθυμα και κάθε λογής παπαγαλάκια τους, που ξαμολήθηκαν και πάλι για να εκβιάσουν, τρομοκρατήσουν ή να "λογικέψουν" τους απεργούς».

Τέλος, το σωματείο αναφέρεται στη στάση των εκδοτών, καθώς «την αγωγή που άσκησε η "Ευρώπη" κατά της απεργίας μας, στήριξαν νομικά και οι εφημερίδες "Εθνος" και "Ημερησία" και αυτές συμφερόντων Μπόμπολα», ενώ υπογραμμίζει τα εξής για τη στάση του «Ριζοσπάστη»:

«Στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση αναφέρουμε την κίνηση του "Ριζοσπάστη", που από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι θα συμπαρασταθεί στην απεργία μας και δε θα τυπωθεί, ανεξάρτητα από το τι θα κάνουν οι υπόλοιποι εκδότες. Ο "Ριζοσπάστης", πιστός στο ταξικό του καθήκον, είναι η μοναδική εφημερίδα που κάλυψε δημοσιογραφικά την απεργία μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ