Σάββατο 3 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργούν σήμερα στα πτηνοτροφεία της ΖΑΒΕΛ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Σάββατο, οι εργαζόμενοι στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις «Ζούρα», ΑΛΚΟΤ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ και «Λειβαδίτη», υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης. Χτες, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν δίωρη στάση εργασίας.

Μεταξύ άλλων διεκδικούν: Να υπογραφεί η επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Να ανακληθούν οι απολύσεις. Να καταβληθούν όλα τα οφειλόμενα δεδουλευμένα, που ξεπερνούν τους τρεις μήνες. Να σταματήσει η εντατικοποίηση. Να απομακρυνθούν οι κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στους χώρους εργασίας. Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και τερματισμός των πιέσεων προς τους οδηγούς για να εκτελούν και άλλες εργασίες πέρα από την ειδικότητά τους. Χορήγηση υλικών ατομικής προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους.

Το επιχειρησιακό σωματείο, το κλαδικό Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας και η Ομοσπονδία του κλάδου έχουν απευθύνει κάλεσμα κοινής δράσης σε όλους τους εργαζόμενους στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργιακής κινητοποίησης, το επιχειρησιακό σωματείο έχει στείλει στα Εργατικά Κέντρα Εύβοιας, Θήβας, Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης, όπου δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα», την απόφαση για προκήρυξη 24ωρης απεργίας, ζητώντας να την καλύψουν και με δικές τους αποφάσεις, να στηρίξουν την κινητοποίηση και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ