Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ταξική και «ανοιχτομάτα» η Δικαιοσύνη...

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου που έκρινε «παράνομη» την απεργία, το ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση με τον τίτλο «Η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή και ανεξάρτητη, αλλά αστική και ανοιχτομάτα». Σ' αυτήν, σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Η απόφαση του δικαστηρίου να βγάλει παράνομη την απεργία των εργαζομένων στο πρακτορείο "Ευρώπη", δεν αποτελεί παρά μια ακόμα επιβεβαίωση του ταξικού χαρακτήρα της Δικαιοσύνης. Της Δικαιοσύνης που λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας της μεγαλοεργοδοσίας.

Με μια απόφαση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της μεγαλοεργοδοσίας στο πρακτορείο "Ευρώπη", χρησιμοποιώντας δικαστές εντεταλμένους, επιχειρούν να εμποδίσουν τους εργαζόμενους να απεργήσουν. Θέλουν να στείλουν μήνυμα: "Τα κεφάλια μέσα, μην αγωνίζεσθε".

Γελιούνται όσοι στη Δικαιοσύνη και στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα εμποδίσουν τους αγώνες. Καλούμε τα σωματεία να εκφράσουν την ταξική αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους. Η απεργία αυτή μάς αφορά όλους και πρέπει να στηριχθεί.

Να δοθεί απάντηση στα σχέδιά τους, γιατί προετοιμάζουν συνολικότερα να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα με νόμο που θα φέρουν στη Βουλή που αποτελεί, μεταξύ άλλων, προαπαιτούμενου του 3ου μνημονίου που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΑΝΕΛ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ