Το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «Alfa» επισκέφτηκε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους. Στις συζητήσεις εκφράστηκαν το έντονο ενδιαφέρον για τις θέσεις του ΚΚΕ, καθώς και ο προβληματισμός για την αντίδραση των εργαζομένων στα μέτρα που έρχονται, και συγκεκριμένα στον όμιλο με τη μορφή των μειώσεων μισθών, των απολύσεων, της εντατικοποίησης της δουλειάς.
Σε σχετική ερώτηση αν το ΚΚΕ σκοπεύει να προχωρήσει στη δημιουργία ενός μετώπου στο κίνημα στο οποίο θα συμμετέχουν κι άλλες «αριστερές δυνάμεις», παρά τις διαφορές που υπάρχουν, ο Κ. Παπαδάκης σημείωσε: Καταρχήν κι αυτές οι δυνάμεις έχουν ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, γιατί έστηναν ακροατήριο και χειροκροτούσαν τις διαπραγματεύσεις και τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι ότι μια τέτοια ενότητα είναι πολύ στενή. Δεν πρέπει να διαχωρίζουμε το λαό σε «αριστερούς» και «δεξιούς», πρέπει να ξεφύγουμε από τέτοιες ταμπέλες, γιατί αντικειμενικά περιορίζουν το κίνημα. Εμείς δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη λαϊκή συμμαχία, των μισθωτών, των ανέργων, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, χωρίς να ζητάμε «ταυτότητα» τι ψηφίζει, από πού προέρχεται. Φυσικά, μια τέτοια συμμαχία θα είναι ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, εμείς αυτούς βάζουμε στο στόχαστρο, τους ιδιοκτήτες του πλούτου που κρατούν την οικονομία στα χέρια τους σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού. Σε κάθε χώρο δουλειάς - και στο δικό σας - πρέπει οι εργαζόμενοι να οργανωθούν, να απαντήσουν ενωμένοι στα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία έχει εξαγγείλει ο όμιλος για μετά τις εκλογές. Από κει και πέρα θα κριθεί στο κίνημα ποια δύναμη θα μπει μπροστά, θα είναι οργανωτής και καθοδηγητής.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κούραση και στην απογοήτευση που έχει επικρατήσει στον κόσμο και τονίστηκαν οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλούσε για εύκολες λύσεις με το λαό στη γωνία.
Επιπλέον, τόνισε πως το ΚΚΕ αναδεικνύει τις αιτίες των μνημονίων κι αυτό είναι η καλύτερη εγγύηση πως θα αντιπαλέψει - μέσα κι έξω από τη Βουλή - τη θύελλα αντιλαϊκών μέτρων που έρχεται. Κι άλλα κόμματα εμφανίζονται «αντιμνημονιακά», αλλά δε λένε ότι τα μνημόνια ωφελούν την καπιταλιστική ανάπτυξη, τα κέρδη, την ανταγωνιστικότητα. Και φτάνουν να τα υπογράφουν γιατί συμφωνούν με όλα αυτά.