Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΛΑΜΙΑ
Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ όπλο στα χέρια του λαού

Από τη συγκέντρωση στη Λαμία
Από τη συγκέντρωση στη Λαμία
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15/9 η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λαμία. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας, ενώ χαιρέτισαν οι υποψήφιοι βουλευτές Χρυσούλα Καψάλη και Σπύρος Μπούας.

Στην ομιλία του, ο Κ. Μπασδέκης, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι την Κυριακή των εκλογών μπορούμε και πρέπει, είναι άκρως αναγκαίο, να επιδιώξουμε να φτάσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ παντού σε όσο το δυνατόν περισσότερα λαϊκά σπίτια (...) να κάνουμε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ όπλο στα χέρια των ανθρώπων που σκέπτονται την αποχή, να τους δώσουμε θάρρος και ελπίδα που θα πατάει και θα συναντιέται με την καθαρή, ανιδιοτελή, κρυστάλλινη στάση και θέση του ΚΚΕ διαχρονικά. Να εμπιστευτούν σ' αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη αντίστασης απέναντι στον Αρμαγεδδώνα των μέτρων που έρχονται.

Αυτές τις μέρες θα ενταθεί ακόμη περισσότερο η προσπάθεια πόλωσης του πολιτικού κλίματος, μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, με στόχο να ισχυροποιηθούν και οι δύο, ώστε να διευκολυνθούν οι μετεκλογικές εξελίξεις (...) Επιδιώκουν να συσπειρώσουν ψηφοφόρους που ενδεχομένως να σκέπτονται την απαγκίστρωσή τους από τα δύο κόμματα, με στόχο τη συνέχιση του εγκλωβισμού τους στη λογική ότι έξω από το δρόμο της ΕΕ και του κεφαλαίου δεν υπάρχει ζωή, είναι καταστροφή.

Ομως, ο λαός μας σήμερα και ενόψει των εκλογών έχει συσσωρευμένη πείρα που πρέπει να την αξιοποιήσει σε όφελός του (...) Τι αποδείχτηκε, λοιπόν, από την εμπειρία της τελευταίας πενταετίας και ιδιαίτερα του τελευταίου επταμήνου σε σχέση με αυτά που έλεγε το ΚΚΕ; Οτι δεν υπάρχει λύση φιλολαϊκή εντός της ΕΕ και του καπιταλισμού. Οτι οι διαπραγματεύσεις οδηγούνται σε μνημόνια, γιατί το πάνω χέρι το έχουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Οτι όσοι έχουν ως θεό την ΕΕ, θα ακολουθούν τον ίδιο δρόμο, το δρόμο των μνημονίων.

Εχοντας όλα αυτά στο μυαλό, μπορεί κάποιος να πάει και να ψηφίσει ενάντια στα συμφέροντά του; Σήμερα γνωρίζει ότι αυτά τα μέτρα θα έρθουν πάση θυσία. Η ψήφος σε αυτά τα κόμματα θα το επικροτήσει. Τους δίνει δύναμη να μιλάνε με τον αέρα του νικητή και του σωτήρα. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος για το λαό. Σημαίνει μεγαλύτερη δύναμη, για να αντιπαρατεθούμε στη βαρβαρότητα της πολιτικής που θα εφαρμόσουν. Παλεύουμε μέχρι την τελευταία ώρα, έως την κάλπη, με το ψηφοδέλτιο, ώστε να μετρήσουμε πολλαπλάσιες ψήφους. Καλή δύναμη και καλό αγώνα με ισχυρό ΚΚΕ και μετά την 21η Σεπτέμβρη πιο ισχυρός ο λαός μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ